Дата / Час


сряда 18 септември 2019 - 16:05:40
изглед за печат
Днес, 18.09.2019 г., заместник областният управител г-н Панайот Димитров ръководи заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, в която участие взеха д-р Милен Марков и д-р Ангел Ангелов – държавни експерти в Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.
Членовете на комисията приеха „Устройствен правилник за организацията и дейността на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата към областния управител на област Търговище“, докладваха за броя на извършените пътни проверки за последното тримесечие, броя на наложените глоби и актове за установяване на административни нарушения, представиха справки за предприетите и планираните мерки за подобряване на пътната безопасност и анализ на постигнатите през последното тримесечие резултати.
По данни на Сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Търговище през месеците юни, юли и август2019 г. са регистрирани 142 ПТП, от които 12 тежки ПТП с 4 загинали и 13 ранени граждани. В сравнение със същия период на 2018 г. се наблюдава намаляване броя на тежките ПТП със 7, но увеличение на убитите граждани с 2-ма. Отчита се и намаление броя на ранените с 9 души. За периода са регистрирани и 94 ПТП с материални щети, т.е. 22 ПТП по-малко от 2018 г.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище