Дата / Час


сряда 19 април 2017 - 20:38:04
изглед за печат
Под мотото „Четенето – необходимост и удоволствие“ днес в Търговище започна XII Маратон на четенето. Инициативата откри главният секретар на Областта Тодорка Танева, като стана част от програмата „Известни българи четат на деца“.

Организатор на събитието е Регионална библиотека „Петър Стъпов“, а идеята е да се стимулира интересът на децата към четенето.

В кабинета на областния управител, в който обикновено се провеждат служебни срещи и оперативки, днес звучаха приказни истории, фантастични разкази и стихове за деца. Откъси от любими произведения четоха ученици от Първо ОУ „Христо Ботев“ с класен ръководител Ваня Таскова.

Главният секретар на Областта Тодорка Танева благодари за поканата да участва в маратона и прочете на децата „Спящата красавица“ от Братя Грим.

„Приказките на Братя Грим винаги са били сред любимите ми.Четях ги, когато бях дете, чета ги и днес – на моите внуци. Освен игрите, четенето на книги беше единственото достъпно удоволствие по време на моето детство.“ - каза Танева и пожела на децата да прекарват повече време с книгите и по-малко пред компютрите.

Маратонът на четенето в Търговище ще продължи до края на седмицата. Участие в него ще вземат стотици доброволци от училища, детски градини, обществени, културни и образователни институции.
[center]

]

Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище