Дата / Час


сряда 29 март 2017 - 21:25:00
изглед за печат
С намален капацитет ще работи Домът за стари хора в село Гърчиново община Опака. В момента, местата за настаняване там са 45, но от тази година те ще бъдат намалени на 37.

Това стана ясно днес, по време на заседание на Областния съвет за социално включване и подкрепа (ОССВП). Заседанието води заместник областният управител Недко Иванов. Пpeдcтaвени бяха гoдишните отчети и планираните coциaлни ycлyги зa 2017 г. на петте oбщини от област Търговище.„Поради трайна тенденция за непълняемост на Дома за стари хора в село Гърчиново, се предвижда поетапно намаляване на капацитета му и извеждане на възрастните хора в по-малък дом или трансформиране в резидентна грижа.”, съобщи в отчета си заместник-кметът на Опака Мехидин Кадиров.

Директорът на Регионална дирекция социално подпомагане (РДСП) - Търговище Гергана Георгиева уточни, че това се прави в изпълнение на заповед, издадена от директора на Агенцията за социално подпомагане (АСП), като причината е трайната тенденция за намаляване броя на потребителите на услугата.


Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище