Дата / Час


петък 03 март 2017 - 09:11:31
изглед за печат
Областни управители на Търговище, ръководили администрацията от основаването й през 1999 година до днес, се събраха в навечерието на Националния празник - 3 март. Инициатор на срещата бе Валери Симеонов, а поводът - откриването на постоянната изложба „Портрети на областните управители на Област Търговище”, експонирана в сградата на администрацията.

„Идеята е да предпазим от забрава хората, стояли начело на областната администрация в Търговище през различни периоди от нейното развитие. Не на последно място - това е желанието да покажем уважението си към ръководителите на регион Търговище в годините на демократична промяна.”, каза по време на откриването областният управител Валери Симеонов.

Пред колегите си той подчерта, че: „Дистанцията на времето е най-добрият съдник и най-верният показател на значимостта на датата 3 март в нашата история. Тази дата заема специално място в сърцето на всеки един от нас. И днес, опирайки се на приемствеността в държавността, на стремежа на народа ни към по-добър живот, отправяме своя поглед напред.”

С тези думи г-н Симеонов подари на гостите специално отпечатано издание, съдържащо кратка информация за областта и за институцията.

Първият областен управител на Търговище Тончо Димитров изрази удоволствие от срещата. „С удовлетворение констатирам онази приемственост при предоставянето на гражданската услуга, на която съм се надявал, тъй като стремежът при полагането на основите на администрацията беше да предоставим по най-добрия възможен начин гражданска услуга на населението.”, каза той.

Областните управители решиха, че ще продължат инициативата и ще превърнат в традиция срещите си в навечерието на 3 март.

Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище