Дата / Час


четвъртък 16 февруари 2017 - 16:13:22
изглед за печат
Областната администрация - Търговище ще е домакин на семинар на тема „Координационен механизъм за помощ и подкрепа на пострадали от домашно насилие" - път към дългосрочното прекратяване на домашното насилие. Организатори на събитието са „Асоциация НАЯ” – Търговище и Фондация „Асоциация Анимус”.

Семинарът ще се проведе в пресцентъра на Областната администрация на 17 февруари 2017 година от 9,00 часа.

За участие в него са поканени професионалисти от петте общини в региона, които работят по случаи на домашно насилие - служители на полицията, социалните служби, съдилищата и прокуратурите, лекари, учители, доставчици на социални услуги и др. Събитието ще открие заместник-областният управител Стефан Иванов.

Ще бъдат представени практиките във взаимодействието на институциите, постиженията в мултидисциплинарната работа, трудностите, които специалистите срещат, както и възможностите сътрудничеството да се подобри.

Срещата е част от националната инициатива за популяризиране и подобряване на Координационният механизъм за помощ и подкрепа на пострадали от домашно насилие и е под патронажа на г-жа Мария Габриел – зам.-председател на Групата на Европейската народна партия в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП.

Тази инициатива е в контекста на подписаната от Правителството на Република България Конвенция на Съвета на Европа за борба с насилието над жени и домашното насилие и подготвяната й ратификация. Партньор на кампанията е и Европейското женско лоби.

Пълната програма за протичането на семинара може да изтеглите отТУКОбластна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище