Дата / Час


четвъртък 26 март 2020 - 14:11:13
изглед за печат
Кампания за набиране на финансови средства в подкрепа на социално слаби семейства по време на извънредното положение стартира в Търговище. Инициативата се реализира под егидата на областния управител на област Търговище г-н Митко Стайков, Областна администрация - Търговище, Регионална дирекция „Социално подпомагане” - Търговище и Български Червен кръст – Търговище.
Институциите отправят призив към местната общественост за даряване на финансови средства в подкрепа на социално слаби семейства по време на извънредното положение, като средствата ще бъдат разходвани за задоволяване на инцидентно възникнали здравни, комунално-битови и други жизненоважни потребности на лица и семейства от област Търговище.
Средствата могат да бъдат дарени, чрез дарителската сметка на Български Червен кръст – фонд „Милосърдие“:
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК – клон Търговище
IBAN: BG59UNCR70001513842021
BIC: UNCRBGSF

При дарение е необходимо да се отбележи като основание „подкрепа за социално слаби семейства по време на извънредното положение в област Търговище” – поясняват инициаторите.
„В този сложен момент в важно да бъдем по-добри, по-човечни и състрадателни” – сподели г-н Стайков и призова гражданите да Търговищка област да спазват указанията на Министерство на здравеопазването и Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.
Областният управител с апел към всички представители на държавните институции в региона да се присъединят към кампанията, съгласно личните си възможности.

Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище