Дата / Час


сряда 31 май 2017 - 09:37:32
изглед за печат
Областният управител на Област Търговище Митко Стайков направи ценен подарък на Регионална библиотека „Петър Стъпов“. Той дари за фонда на културната институция историческата енциклопедия „България в Първата световна война 1914-1918“.
Книгата бе връчена от неговия заместник Стефан Иванов по време на откриването на научна конференция, посветена на бъдещето на библиотеките.

Иванов прочете и поздравителен адрес от името на Областния управител.

Форумът, който се провежда за първи път в Търговище, преминава под мотото „Библиотеката на 21 век и културното наследство“. Той ще продължи и днес-31.05. На него присъстват библиотечни експерти от цялата страна, лектори от Българската академия на науките, гости.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 26 май 2017 - 20:21:19
изглед за печат
Днес Областният управител на Търговище Митко Стайков, заедно със ставрофорен иконом Славчо Проданов проведе среща с църковното настоятелство на град Омуртаг, на която обсъдиха проблемите, свързани с църковния храм .

Областният управител дари средства на настоятелството, които да бъдат използвани за безплатни кръщенки на деца от социално слаби семейства. Идеята е такива дарения да бъдат направени във всички общини на Област Търговище.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 24 май 2017 - 13:11:29
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Митко Стайков участва в празничните прояви по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Той бе сред официалните лица, които приветстваха ученици, учители, дейци на науката и културата участвали в традиционното за 24 май празнично шествие в центъра на Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 23 май 2017 - 13:33:20
изглед за печат
Безопасността на язовирите, собственост на „Напоителни системи“ ЕАД-клон Търговище беше обсъдена днес на среща на Областния управител Митко Стайков и главния експерт „Отбранително –мобилизационна подготовка и сигурност на информацията“ Петър Петров заедно с ръководството и служителите на дружеството.

На срещата бяха обсъдени мерките, които трябва да бъдат взети за подобряване на състоянието на седемте водоема, както и за стопанисването им. Това са язовирите в Красноселци, Съединение, Ястребино, Ломци, Овчарово, Черковна и Поляница.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 15 май 2017 - 11:41:23
изглед за печат
Секретариатът на НССЕИВ чрез администрацията на Министерския съвет започна изпълнението на проект с наименование „T.E.A.M – Заедно можем повече“. Целта на проекта е укрепването на националния консултативен процес чрез Национална ромска платформа (НРП) като механизъм за диалог, обмен и сътрудничество на заинтересовани страни по изпълнение на Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите 2012-2020 г. (НСРБИР) и други свързани мерки.

Проектът е съфинансиран от програма „Права, равенство и гражданство” на Европейския съюз, управлявана от ГД „Правосъдие и потребители” на Европейската комисия, по покана за представяне на проектни предложения с приоритет подкрепа за изграждане или укрепване и преструктуриране на националния консултативен процес в държавите членки чрез Национални ромски платформи под ръководството на Националните контактни точки.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

неделя 14 май 2017 - 18:52:13
изглед за печат
Областният управител на Област Търговище Митко Стайков се включи в честванията на официалния празник на Търговище - 14 май. Той бе гост на тържествената сесия на Общинския съвет и присъства на втория етап от състезанията за телохранители, които се проведоха в областния град.

На тържествената сесия днес със званието "Почетен гражданин на Търговище" бяха удостоени посмъртно състезателят по мотоциклетизъм Николай Манев и Негово Високопреосвещенство Северноамериканския и Австралийски митрополит Андрей, който е един от най-големите дарители на Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

неделя 14 май 2017 - 08:53:16
изглед за печат
Търговище е домакин на изключително атрактивни състезания по спортен приложен многобой за телохранители. Те са част от държавното първенство на Българската бодигард федерация и се провеждат през двата почивни дни - 13 и 14 май. Домакин на проявата е спортен клуб „Бодигард Секюрити” – Търговище.

Днес, на откриването на шампионата, сред официалните гости бяха министърът на енергетиката Теменужка Петкова и областният управител на Търговище Митко Стайков. Той благодари на участниците и организаторите и ги увери, че винаги могат да разчитат на подкрепата на областното ръководство.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 109 [110] 111 ... 148 149 150

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище