Дата / Час


сряда 08 февруари 2017 - 09:33:15
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев присъства на годишния отчет - анализ за дейността на служителите от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. По време на отчета стана ясно, че през 2016 година службите са реагирали общо на 699 повиквания и са взели участие в ликвидирането на 662 произшествия. Общо пожарите са 471 в обекти на обществения и частния сектор, от които 122 бр. са с материални загуби. В сравнение с 2015 г., броят на пожари с щети е намалял с 2 бр. Най-много пожари с нанесени материални загуби са ликвидирани от РСПБЗН - Търговище, където се отчита и най-висока интензивност на повикванията в региона, РСПБЗН - Попово се нарежда на второ място по интензивност, а с най-малка интензивност е РСПБЗН-Антоново.

За периода, служителите от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в областта са участвали в 46 аварийно-спасителни дейности и 145 технически помощни операции. Статистиката показва, че броят на аварийно-спасителните дейности е приблизително същият за тази година (съответно за 2015 са били 48, а технически помощни операции и 120). За 2016 г. при пожари няма загинали, като за 2015 г. са загинали двама души. Пострадали са двама граждани, за същия период на 2015 г. пострадалите са също двама.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 30 януари 2017 - 16:19:21
изглед за печат
В Областна администрация Търговище беше представен проект „Младежки информационно-консултантски център“, разработен от Сдружение „Бизнес център- Бизнес инкубатор-Търговище”. Проектът е одобрен за финансиране от Министерството на младежта и спорта, като общата му стойност е 38 537 лв. Собственият финансов принос на СНЦ „Бизнес център-Бизнес инкубатор- Търговище” е в размер на 3 994 лв. Партньор в реализирането на проекта е Областна администрация Търговище.

Целевата група са млади хора на възраст от 15 до 29 г., като идеята е в проектните дейности да се включат минимум 300 младежи от Търговище, Антоново, Омуртаг, Попово и Опака. Основната цел е да бъдат създадени предпоставки за подобряване качеството на живот и реализация на младите хора, повишаване на мотивация им по отношение на тяхното личностно развитие и др.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 30 януари 2017 - 13:33:52
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев проведе консултации за състава на РИК-Търговище в 28 МИР за произвеждане на изборите за народни представители на 26 март 2017 г.

Съгласно решение на Централната избирателна комисия, съставът на РИК – Търговище наброява 13 членове. Разпределението им по квоти е съответно – по четирима представители на ПП ГЕРБ, по двама от Коалиция „БСП лява България” и ПП ДПС, и по един представител от Реформаторски блок, Патриотичен фронт, България без цензура, ПП Атака и АБВ.

По време на консултациите, политическите партии постигнаха съгласие председателят на РИК-Търговище да бъде от ПП ГЕРБ, а секретарят от ПП ДПС. Комисията ще има двама зам.-председатели - от коалиция „БСП лява България” и Коалиция „ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ-НФСБ И ВМРО“.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

неделя 29 януари 2017 - 18:19:56
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев присъства на проявите, посветени на 139-ата годишнина от Освобождението на Търговище. Тържествения ден започна с възстановка на историческите събития от паметния ден през далечната 1878 г.

По-късно, пред паметника на генерал Ернрот и на Морената в кв. Варош бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност към саможертвата и героизма на падналите за свободата. В храм „Св. Успение на Пресвета Богородица“ беше отслужена панахида за загиналите,а точно в 12.00 часа камбаните на църковния храм огласиха с тържествения си звън целия град.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 26 януари 2017 - 19:49:00
изглед за печат
На 29.01.2017 г. (неделя) от 13,00 часа в пресцентъра на Областна администрация – Област Търговище ще се проведат консултациите за назначаване на Районна избирателна комисия за изборен район двадесет и осми Търговищки.
На основание чл. 60 от Изборния кодекс
При областния управител се провеждат консултации, които са публични. Денят, часът и мястото на провеждането им се съобщават публично и се публикуват на интернет страницата на областната администрация не по-късно от три дни преди провеждането им.
(2) В консултациите участват парламентарно представените партии и коалиции и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени. В консултациите може да участват и други партии и коалиции.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 24 януари 2017 - 11:50:50
изглед за печат
На пресконференция, Областна администрация и сдружение “Бизнес център - Бизнес инкубатор - Търговище” ще представят информация за проект: „Младежки информационно - консултантски център“ - гр. Търговище, който се реализира по Национална програма за младежта (2016-2020), Подпрограма 1 – Развитие на мрежа от младежки информационно - консултантски центрове (МИКЦ) на Министерство на младежта и спорта.

Брифингът ще се проведе на 27.01.2017 г. /петък/ от 10:30 часа в пресцентъра на Областна администрация Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 24 януари 2017 - 09:17:48
изглед за печат
На тържество във II СУ “Проф. Никола Маринов“ в гр. Търговище бяха отчетени резултатите от проекта „Малки защитници на възрастните хора“, с който ОД МВР-Търговище участва в обявения от Европейската мрежа за превенция на престъпността национален конкурс, чиято тема за 2016 г. бе „Превенция на престъпленията срещу възрастни хора“. Този проект на дирекцията бе класиран на второ място в конкурса за същата година в системата на МВР.

Основен партньор на полицията по реализиране на проектните дейности бяха ученици и техни преподаватели от училището. В рамките на проекта, 20 осмокласници, завършили преди 2 години Детската полицейска академия, подбрани изключително на доброволен принцип, се включиха в обходите на полицейски инспектори по домовете на самотноживеещи възрастни хора в гр. Търговище. Децата разясниха на стопаните им основните престъпни схеми, които използват извършителите на телефонни измами и им раздадоха изработени със съдействието на Областна управа-Търговище флаери с кратки съвети за правилно и адекватно поведение в случай, че се опитат да ги въведат в заблуждение по телефона.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 109 [110] 111 ... 139 140 141

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище