Дата / Час


петък 04 август 2017 - 15:25:39
изглед за печат
Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан участва в служба в раннохристиянската епископска катедрала (Базилика 1) на древната крепост Мисионис край Търговище. В съслужение със ставрофорен иконом Славчо Проданов от Търговище, той отслужи тържествен водосвет.

„Храмът е уникална находка и доказва, че в нашите земи, преди 1500 г., са почитали кръстителя на Северна България апостол Андрей Първозванни“, разказа ръководителя на разкопките проф.Николай Овчаров.

На службата присъства областният управител Митко Стайков, кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, проф. Николай Овчаров и археологът Ангел Конаклиев.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 03 август 2017 - 15:27:55
изглед за печат
Днес областния управител посети язовир Ястребино –част от „Напоителни системи“ ЕАД и извърши проверка по състоянието и поддръжката му.

Проверките на Митко Стайков ще продължат.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 03 август 2017 - 15:25:00
изглед за печат
Митко Стайков посети мястото, където снощи падна част от тераса на жилищен блок .

Огромния блок се е отчупил от терасата на четвъртия етаж на жилищна сграда намираща се на улица „Цар Освободител“ 4.

Г-н Стайков предприе мерки и координира действията на съответните органи по обезопасяване на района, за да се избегнат случаи на пострадали или жертви.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 03 август 2017 - 15:22:06
изглед за печат
„Искаме да живеем нормално по европейски“, под този надслов премина днешната среща между пенсионерите от търговищко с областния управител Митко Стайков.

В началото й председателя на Съюза на пенсионерите Веселка Бахнева изброи нещата, които Общинското ръководство прави за възрастните хора

„Това което липсва в Търговище е денонощен дом за възрастни и самотни хора“, допълниха пенсионерите.

Те припомниха още веднъж своите очаквания от правителството-актуализация на пенсиите, в здравните услуги: профилактика и преференции, да се регулират цените на лекарствата, както и да отпаднат таксите за административни услуги и безплатен градски транспорт за хората над 70 години .


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 02 август 2017 - 12:51:46
изглед за печат
Областният управител Митко Стайков бе домакин на работна среща във връзка с изпълнение Решение № 373 от 05.07.2017 г. на Министерски съвет за създаване на Механизъм за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна възраст.
На нея присъстваха представители на Областна администрация, Регионално управление на образованието – Търговище, ОД на МВР, РД “Социално подпомагане“, РЗИ, ТЗ “ГРАО“, Дирекция „Бюро по труда“ и представители на петте общини в областта.

Началникът на РУО Стефан Станчев направи презентация за разясняване на Механизма.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 31 юли 2017 - 17:27:04
изглед за печат
Земеделски производители сигнализираха Областният управител Митко Стайков и отговорните институции за нуждата от ясен регламент при правилата по производство на посевен и посадъчен материал, които да са в интерес на всички, обработващи земя.

В сигналът си те настояват институциите да предвидят процедури, срокове и отговорности, с които да осигурят не само производството на семена и посадъчен материал, но и да обезпечат добросъвестно поведение и защита на интересите и на съседни територии обработвани от другите арендатори и земеделски производители.

„Законът не е уточнил и създал регламент за производителите-как да установят липсата на условия за осигуряване на пространствена изолация, какви документи и в какъв ред да представят.Това води до безконтрол от страна на общините“, посочват производителите от областта.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 31 юли 2017 - 15:12:27
изглед за печат
Днес в Пресцентъра на Областната администрация се проведе заседание на Постоянната работна група във връзка с постъпили от общините искания за възстановяване след бедствия и аварии.

Заседанието бе председателствано от Областния управител Митко Стойков и на него присъстваха експерти от Администрацията, на РД ПБЗН и на „Напоителни системи“ ЕАД-клон Долни Дунав.

Членове на работната група ще направят оглед на предложените за възстановяване обекти и в края на днешния ден ще излязат със становище, кои от тях да бъдат предложени на Междуведомствената комисия към МС.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 92 [93] 94 ... 139 140 141

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище