Дата / Час


петък 01 септември 2017 - 14:04:49
изглед за печат
Днес областният управител на Търговище Митко Стайков съдейства на кмета на село Горско Абланово общ. Опака за намирането на средства за видеонаблюдение в селото.

„Поставянето на камери за наблюдение е от съществено значение, заради зачестилите в селото кражби през тази година “, подчерта кметът Стефан Витанов и благодари за оказаната помощ.

Последният случай бе миналия месец, когато неизвестен извършител нападна и обра възрастни мъж и жена –на 85 и 76 години в собствения им дом. Тогава той успя да отмъкне 8 хиляди лева.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 29 август 2017 - 14:44:02
изглед за печат
Митко Стайков връчи грамоти за високи постижения в спортната стрелба на европейската шампионка на 25 метра пистолет при девойките от Баку (Азербайджан) Мирослава Минчева и нейният треньор Борис Димитров.

Заедно с това, те получиха и ваучери за спортни стоки.

Преди месец младата надежда от СК „Светкавица“-Търговище грабна и среброто на Световната купа в гр. Зул (Германия).


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 29 август 2017 - 13:55:45
изглед за печат
От днес, 28 август 2017 г., всеки гражданин, който посети районната здравноосигурителна каса, по какъвто и да е повод – заверка на рецептурни книжки, подаване на документи или получаване на протоколи за скъпоструващи лекарствени продукти и др., заплащани от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), ще има възможността да получи безплатно и своя Уникален код за достъп (УКД) до електронното си медицинско досие. С това се поставя началото на кампания за засилване на обществения контрол върху изразходване на публичния ресурс, с който Националната здравноосигурителна каса закупува медицински услуги в полза на пациентите.

С УКД всеки гражданин ще може да упражни правото си да провери дали отразените в личното му досие дейности действително са извършени. Ако констатира разминаване в данните, той може да подаде сигнал до районната или до Националната здравноосигурителна каса. Контролните органи на институцията ще извършат проверка, като информират и гражданина за резултатите от нея. При необходимост ще се коригира електронното здравно досие с действително извършените в полза на пациента дейности.

Националната здравноосигурителна каса ще предостави на всеки от 7 356 986 български граждани УКД, като апелира за осъществяването на активен контрол от страна на гражданите върху изразходване на средствата за здравеопазване.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

неделя 27 август 2017 - 10:42:39
изглед за печат
Областният управител на Търговище Митко Стайков бе гост на тържествата по повод 140-та годишнина от битката в околностите на селата Горско Абланово и Кацелово по време на Освободителната руско-турска война от 1877-1878 г.


Opгaнизaтopи нa чecтвaниятa бяха Oбщинa Oпaĸa, Kмeтcтвo – c. Гopcĸo Aблaнoвo, HЧ „Xpиcтo Бoтeв” – c. Гopcĸo Aблaнoвo и Peгиoнaлeн иcтopичecĸи мyзeй – Tъpгoвищe.Официални гости на събитието бяха и представители на Руското Консулство в България.

Митко Стайков положи венец нa Бpaтcĸaтa мoгилa в Гopcĸo Aблaнoвo където бе oтcлyжeнa пaнaxидa в пaмeт нa зaгинaлитe pycĸи вoйни, a след това изгледа тъpжecтвeния ĸoнцepт cъc cпeциaлнoтo yчacтиe нa Kaпaнcĸи aнcaмбъл – Paзгpaд.

Тържеството завърши с голямо хоро и пищна заря.

Битката на 24-ти август 1877 г. в околностите на селата Горско Абланово и Кацелово по време на Освободителната руско-турска война от 1877-1878 г. е една от най-важните и решителните за Русенския /Източен/ отряд. Тя спира устрема на турската северна армия и я разколебава.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

неделя 27 август 2017 - 10:32:57
изглед за печат
Честването на връх Столетов се проведе под патронажа на президента на Република България г-н Румен Радев, който беше сред официалните гости. Сред гостите бе и председателят на Народното събрание г-н Димитър Главчев, областни управители, евродепутати, народни представители, дипломати и кметове на общини.

След официалните слова, пред паметника Шипка бяха положени венци и цветя в знак на признателност.

Кулминацията на тържествената програма бе възстановката на боевете при Шипка. В нея се включиха членове на клуб Традиция от цялата страна, сред които бяха представители от Търговище. Веднага след нея се изви най-дългото национално хоро.

Програмата включваше и среща с 140 наследника на участници в боевете и концерт на ансамбъла на въоръжените сили.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 23 август 2017 - 15:57:57
изглед за печат
Областна администрация –Търговище постъпи сигнал от група жители на село Паничино, общ.Омуртаг срещу действията на кмета Христо Петров Божилов.

Хората се оплакват, че от около три месеца са оставени без улично осветление, понеже са гласували на последните избори за определена политическа сила.

По този повод днес г-н Стайков посети село Паничино и се срещна с част от жителите на селото и с кмета Христо Божилов. По време на срещата Божилов демонстрира грубо и арогантно отношение, като си позволи да употреби израза „Хората от селото не ме интересуват ! “


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 23 август 2017 - 15:32:08
изглед за печат
Нормална работна обстановка в МБАЛ-Омуртаг завари Митко Стайков при срещата си днес със служители и ръководство на болничното заведение.

„След среща с представители на синдикалните организации и на БЛС беше направена първата стъпка към обсъждане на щатното разписание и изработването на колективен трудов договор на ниво „болница“, подчерта новият управител д-р Йошенка Ненчева.

Тя допълни, че през последните два месеца чувствително се е повишила месечната заработка на болничното заведение, а персоналът му е максимално мобилизиран.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 90 [91] 92 ... 139 140 141

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище