Дата / Час


вторник 09 май 2017 - 07:18:19
изглед за печат
Областният управител на Търговище Валери Симеонов присъства на откриването на „Изложение Търговище 2017“. Юбилейното 240 издание започна днес с дефиле на кукери от село Чарган и с концерт на Графа и Прея.

Традиционно панаирът се провежда в изложбените зали на Художествена галерия „Никола Маринов“ и на открито в парка „Борово око“, където е увеселителната част.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 04 май 2017 - 16:24:07
изглед за печат
Регионална среща във връзка с изпълнението на целите на Иновационната стратегия за интелигентна специализация (ИСИС) 2014-2020г. се проведе днес в Търговище. Организатори на събитието са Министерството на икономиката със съдействието на Областна администрация Търговище. Форумът откри заместник областният управител Недко Иванов.

„Стратегията е инструмент за преодоляване на съществуващите проблеми като ниска производителност на труда, липса на високи технологии в производството, демографската криза и др.“ – каза Иванов и подчерта, че е необходимо партньорство между централната и местната власти, индустрия, научни среди и неправителствени организации.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 03 май 2017 - 15:31:56
изглед за печат
С двудневни тържества в Плиска беше отбелязана 1110-та годишнина от Успението на Свети цар Борис I Михаил и 1152 години от покръстването на българите. Честванията събраха стотици родолюбци от цялата страна.

Гости на старопрестолния град бяха областният управител на Област Търговище Валери Симеонов и главният секретар на администрацията Тодорка Танева. Те присъстваха на освещаването на изградения в Двора на кирилицата паметник на Борис I Покръстителя. Ритуалът извърши Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 02 май 2017 - 11:40:12
изглед за печат
С подкрепата на областния управител Валери Симеонов в Търговище ще се проведе бизнес форум „Силни региони за силна икономика”. Организатор е списание „Бизнес клуб“ в партньорство с водещите бизнес организации в страната.

Сред лекторите ще бъдат евродепутатът Андрей Новаков, представители на Българската търговско-промишлена палата, Асоциацията на индустриалния капитал в България, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и др.

Темите на форума ще бъдат свързани с инвестиционната активност и насърчаването ѝ, европейските финансови механизми в подкрепа на предприемачеството, публично-частните партньорства, връзката между образование, наука и бизнес и др.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 28 април 2017 - 17:37:13
изглед за печат
„Тенденция за устойчиво намаляване на трудовите злополуки в област Търговище се наблюдава през последните години. Според статистиката, заболяванията и злополуките по време на работа през 1998година са били 139, а през 2016 случаите са 36". Това съобщи днес директорът на Инспекцията по труда Галина Градинарова на съвместното заседание на Областния съвет по условия на труд и Областния съвет за тристранно сътрудничество. То се проведе в областната администрация и бе председателствано от заместник областния управител на Търговище Недко Иванов.

Според данните на Инспекцията по труда, през 2016 година в област Търговище няма регистрирани случаи на трудови злополуки със смъртен изход. Сред по-честите нарушения са тези на лица, работещи без сключен договор или неспазване сроковете за регистрация на договорите в Националния осигурителен институт.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 27 април 2017 - 11:42:29
изглед за печат
С час по родолюбие започна работният ден в областна администрация Търговище. Днес, 27 април, областният управител Валери Симеонов посрещна скъп гост - при него дойде Христина Богданова, която е пра-пра внучка на Яна, сестра на Апостола.

Дамата получи покана за тази визита вчера по време на срещата си с жителите на Търговище, организирана от Регионалния исторически музей. Това е жест на областния управител и главния секретар към колегите им.

„Това беше един подарък към служителите от областна администрация Търговище за техния професионализъм.” – каза Симеонов.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 27 април 2017 - 10:14:14
изглед за печат
Регионална среща във връзка с изпълнението на целите на Иновационната стратегия за интелигентна специализация (ИСИС) 2014-2020г. се организира в Търговище. Събитието е под егидата на Министерството на икономиката със съдействието на Областна администрация Търговище. Форумът ще се проведе на 4 май, от 10 часа, в зала 74 на Община Търговище. Вход свободен.

По време на срещата ще се представи напредъкът по изпълнението на ИСИС, както и резултатите от от проведените и предстоящите конкурсни процедури по Оперативните програми на Министерството на икономиката и Министерството на образованието и науката, които се явяват финансови инструменти за реализация на ИСИС.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 78 [79] 80 ... 116 117 118

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище