Дата / Час


четвъртък 09 ноември 2017 - 17:02:53
изглед за печат
Днес Областния управител Митко Стайков награди с грамоти и ваучери класираните на призови места училища от област Търговище, включили се в инициативата - Европейски ден на спорта в училище.Областна администрация Търговище активно съдейства за нейното популяризиране и осъществяване.

Призовите места по общини се заемат, както следва:
1. ОБЩИНА ТЪРГОВИЩЕ – Второ СУ „Проф. Н. Маринов".
2. ОБЩИНА ПОПОВО – Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Зараево
3. ОБЩИНА ОМУРТАГ – ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ с. Врани кон
4. ОБЩИНА АНТОНОВО – СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Антоново
5. ОБЩИНА ОПАКА – ОУ „Васил Левски“ с. Крепча


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 09 ноември 2017 - 16:58:25
изглед за печат
Днес 9 ноември Областният управител Митко Стайков посети ОУ ”Акад. Даки Йорданов”- град Омуртаг , където връчи грамоти и материални награди на деца , участвали във волейболен турнир и лекоатлетически крос под надслов „10- години в ЕС”. Спорните мероприятия бяха проведени на 12.10.2017г. във физкултурния салон и на спортната площадка на училището, като част от комуникационната инициатива на Областна администрация, под надслов „10 години в ЕС и нашите бъдещи приоритети“.

По- късно през деня, г-н Стайков посети и СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в гр. Антоново, където отново отличи с грамоти и предметни награди учениците, взели участие в конкурса за рисунка и есе –на тема „10 години в ЕС и нашите бъдещи приоритети“.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 09 ноември 2017 - 15:51:42
изглед за печат
На 8 ноември заместник областния управител Стефан Иванов присъства на честването по повод 90-тата годишнина от Исторически музей гр.Попово . Множество историци, общественици, граждани, приятели на музея и дарители уважиха с присъствието си официалната церемония в залата на Дом на културата. Сред официалните гости на събитието беше и г-н Стефан Иванов – заместник областен управител, който поздрави присъстващите и връчи поздравителен адрес от името на Областния управител. Създаден през далечната 1927 г., по идея на Археологическото дружество в града, той близо век съхранява повече от 30 хил. движими културни ценности от региона. Мероприятията, посветени на 90-годишнината на Исторически музей Попово, завършиха с изложбата на Регионален исторически музей Перник „Светиня от Атон“, представяща експоната „Непрестолен кръст“. Това е дървен резбован кръст, представително произведение на църковната миниатюрна дърворезба. На него са изобразени 20 сцени, 12 от които пресъздават 12 Велики Господски празници.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 09 ноември 2017 - 15:48:35
изглед за печат
На 07 ноември заместник областния управител Стефан Иванов присъства на тържествата по повод 20 годишнината от създаването на Основно училище „Любен Каравелов” – гр. Попово. С множество инициативи своя патронен празник отбеляза Основно училище „Любен Каравелов“. Гост на събитието беше г-н Стефан Иванов , който връчи поздравителен адрес от името на Областния управител и поздрави учители и ученици. Празничният ден завърши с тържествен концерт, който се проведе в НЧ „Св. Св. Кирил и Методий”. Много родители, бивши възпитаници и преподаватели и приятели на училището изпълниха салона местното читалище.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 09 ноември 2017 - 11:12:07
изглед за печат
В изпълнение на чл.31, ал.1, т.3 и т.5 от Правилника за прилагане на Закона за регионалното развитие се извършва актуализация на Областната стратегия за развитие на област Търговище 2014-2020г.

С цел осигуряване на информация и публичност, проектът на Актуализирания документ за изпълнение на ОСР на област Търговище 2014-2020г. е публикуван за обсъждане ТУК.

Коментари и бележки по изготвения документ могат да бъдат изпращани на електронен адрес: z.milusheva@tg.government.bg в срок до 16.11.2017г.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 08 ноември 2017 - 15:55:08
изглед за печат
На 8 ноември в Областна администрация в гр. Велико Търново се проведе регионална кръгла маса на тема: „Добри практики и успешни истории в местната система за почтеност“, на която бе поканен да вземе участие и г-н Митко Стайков Областен управител.

Инициативата се проведе от Асоциация „Прозрачност без граници“ съвместно с Областна администрация Велико Търново. Кръглата маса откри проф. д-р Любомира Попова- Областен управител на област Велико Търново и Председател на областния обществен съвет за противодействие на корупцията –Велико Търново. На вниманието на участниците в кръглата маса, г-н Калин Славов- Председател на Асоциация „Прозрачност без граници“, представи инициативата „Индекс на Местната система за почтеност“.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 08 ноември 2017 - 13:06:43
изглед за печат
Oт днec диpeĸциитe „Бюpo пo тpyдa“ ĸъм Aгeнциятa пo зaeтocттa пpиeмaт зaявлeния oт бeзpaбoтни лицa зa пoлyчaвaнe нa cpeдcтвa зa пoĸpивaнe нa paзxoди зa нaeм, тaĸca зa яcлa или дeтcĸa гpaдинa и интepнeт ycлyги. Taзи възмoжнocт вeчe имaт бeзpaбoтни, ĸoитo ca нacoчeни ĸъм paбoтнo мяcтo и cмeнят aдpeca cи, зa дa paбoтят нa пoвeчe oт 50 ĸм дaлeч oт дoмa cи. Cpeдcтвaтa пo мяpĸaтa ce oтпycĸaт зa нe пoвeчe oт 12 мeceцa, ĸaтo paзмepът им зa тaзи гoдинa e дo 200 лeвa мeceчнo.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 78 [79] 80 ... 139 140 141

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище