Дата / Час


петък 23 юни 2017 - 11:27:10
изглед за печат
Областният управител на Търговище бе на мястото на инцидента заедно с екипите на полицията, пожарната и „Спешна помощ“.

Катастрофата стана днес в 7,08 ч, между два леки автомобила с турска регистрация. В резултат на сблъсъка починаха два души– мъж и жена.

„В момента се извършва мозъчна операция на детето, пътувало в единия от автомобилите, а една жена е в реанимация в много тежко състояние, като и за двамата има реална опасност за живота “, каза управителят на МБАЛ-Търговище д-р Иван Светулков.

По информация на полицията движението в участъка на път II-48/Котел-Омуртаг/ е вече пуснато.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 20 юни 2017 - 19:32:28
изглед за печат
Днес Областният управител Митко Стайков проведе работна среща с директора на ЦСМП-Търговище д-р Янка Андреева.

На нея г-н Стайков се запозна отблизо с дейността и проблемите на работещите в сектора.

Той обеща да съдейства за улесняване на процеса на работа в спешния сектор.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 20 юни 2017 - 12:40:16
изглед за печат
Днес в Областна администрация –Търговище Областният управител Митко Стайков, в качеството му на председател на ВиК-Асоциацията и управителя на ВиК ООД инж. Явор Миланов извършиха приемо-предаване на активи публично-държавна собственост .

С подписания договор на 22.04.2016 г. между двете страни ВиК-дружеството се задължава да стопанисва, поддържа и експлоатира ВиК -системите и съоръженията.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 19 юни 2017 - 17:50:36
изглед за печат
Областният управител на Търговище Митко Стайков присъства на извънредно заседание на Общинския съвет в Омуртаг днес .

На него съветниците освободиха временно изпълняващия длъжността изпълнителен директор на болницата Зюлбие Мустафова. Тя е подала писмена молба/ оставка/ и освобождаването й е по взаимно съгласие.

Докладната записка за освобождаването й бе внесена от председателя на местния парламент д-р Метин Исмаил.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 17 юни 2017 - 14:10:45
изглед за печат
Започна рехабилитацията на близо 21 км от път II-49 Търговище - Разград. Основният ремонт на второкласния път се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие. На символичната първа копка на обекта присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов, областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, областният управител на Търговище Митко Стайков, народни представители, кметове на населени места и др.

В ремонта на второкласния път ще инвестираме над 15 млн.лв., каза министър Нанков. Той подчерта, че парите са осигурени от ОПРР и очаква от строителите качествена работа и в срок да бъде изпълнено всичко, така че следващата година да има готов и хубав път между Разград и Търговище. Длъжници сме на Северна България и в този мандат ще подобрим състоянието на пътищата, категоричен е министърът. Той съобщи, че предстои с постановление на правителството да се осигурят средства за ремонта на пътя Разград - Кубрат и Кубрат - Тутракан. От понеделник започва и ремонт на участъка в най-тежко състояние от път II-51 -от Лозница до връзката с път I-2 Русе-Варна.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 13 юни 2017 - 14:55:28
изглед за печат
С предложения до Министерство на здравеопазването и Народното събрание завърши срещата на Областния управител на Търговище Митко Стайков с ръководни кадри в областта на здравеопазването в региона.

В работния формат участваха директорът на РЗОК Емил Стоянов, управителите на МБАЛ-Търговище д-р Иван Светулков и на МБАЛ-Попово д-р Румен Русев, както и ръководни кадри от МБАЛ-Омуртаг д-р Николай Илиев и д-р Дарин Димитров - кмет на община Търговище и председател на Комисията по здравеопазване към НСОРБ.

„Необходима е промяна в правилата за разпределяне на средствата в болничната помощ, както и в цените на клиничните пътеки, които не са актуализирани от 2008 година“, подчерта директорът на Касата Емил Стоянов.

Той допълни, че държавата трябва да финансира общинските и областни болници и да има ясни правила за разпределяне на резерва на Касата.

Стоянов цитира и данни, според които надлимитната дейност на здравните заведения в региона за 2015 година е била 60 589 хиляди лева, за 2016 г. -72 610 хиляди лева, докато от началото на т.г. до момента-над 314 093 хиляди лева.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 09 юни 2017 - 16:09:47
изглед за печат
По-добра комуникация между животновъдите и държавата поискаха представителите на сектора по време на заседанието на Консултативния съвет по животновъдство в присъствието на областния управител Митко Стайков.

Нерегламентираното отдаване на мери и пасища „зависещо от партийната принадлежност“ и нелоялната конкуренция между регистрираните и нерегистрирани млекопроизводители, се откроиха като наболели въпроси сред дребните животновъди.

Поставяните проблеми, ще бъдат отнасяни на по-високо ниво, обеща г-н Стайков. По думите му „ животните нямат партийна книжка и трябва да осигурим еднакви условия за тяхното отглеждане “.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 76 [77] 78 ... 118 119 120

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище