Дата / Час


петък 28 април 2017 - 17:37:13
изглед за печат
„Тенденция за устойчиво намаляване на трудовите злополуки в област Търговище се наблюдава през последните години. Според статистиката, заболяванията и злополуките по време на работа през 1998година са били 139, а през 2016 случаите са 36". Това съобщи днес директорът на Инспекцията по труда Галина Градинарова на съвместното заседание на Областния съвет по условия на труд и Областния съвет за тристранно сътрудничество. То се проведе в областната администрация и бе председателствано от заместник областния управител на Търговище Недко Иванов.

Според данните на Инспекцията по труда, през 2016 година в област Търговище няма регистрирани случаи на трудови злополуки със смъртен изход. Сред по-честите нарушения са тези на лица, работещи без сключен договор или неспазване сроковете за регистрация на договорите в Националния осигурителен институт.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 27 април 2017 - 11:42:29
изглед за печат
С час по родолюбие започна работният ден в областна администрация Търговище. Днес, 27 април, областният управител Валери Симеонов посрещна скъп гост - при него дойде Христина Богданова, която е пра-пра внучка на Яна, сестра на Апостола.

Дамата получи покана за тази визита вчера по време на срещата си с жителите на Търговище, организирана от Регионалния исторически музей. Това е жест на областния управител и главния секретар към колегите им.

„Това беше един подарък към служителите от областна администрация Търговище за техния професионализъм.” – каза Симеонов.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 27 април 2017 - 10:14:14
изглед за печат
Регионална среща във връзка с изпълнението на целите на Иновационната стратегия за интелигентна специализация (ИСИС) 2014-2020г. се организира в Търговище. Събитието е под егидата на Министерството на икономиката със съдействието на Областна администрация Търговище. Форумът ще се проведе на 4 май, от 10 часа, в зала 74 на Община Търговище. Вход свободен.

По време на срещата ще се представи напредъкът по изпълнението на ИСИС, както и резултатите от от проведените и предстоящите конкурсни процедури по Оперативните програми на Министерството на икономиката и Министерството на образованието и науката, които се явяват финансови инструменти за реализация на ИСИС.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 26 април 2017 - 09:38:07
изглед за печат
Областният управител на Търговище Валери Симеонов бе официален гост на Деня на отворените врати в крепостта „Ковачевско кале” край Попово. Организатор е Областният информационен център в Търговище, а събитието е част от инициативата „Заедно за Европа”.

По време на проявата ОИЦ представи проектите, реализирани в областта с финансовата помощ на ЕС.

Един от значимите е реновирането на Късноантичната римска крепост "Ковачевско кале". Смята се, че тя е придобила този си вид между 308 г. и 324 г. при управлението на императорите Лициний I и Константин I Велики. Разкриването на крепостта е ставало постепенно. През 1976 година е обявена за паметник на културата, а в този си вид е от съвсем скоро.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 19 април 2017 - 20:38:04
изглед за печат
Под мотото „Четенето – необходимост и удоволствие“ днес в Търговище започна XII Маратон на четенето. Инициативата откри главният секретар на Областта Тодорка Танева, като стана част от програмата „Известни българи четат на деца“.

Организатор на събитието е Регионална библиотека „Петър Стъпов“, а идеята е да се стимулира интересът на децата към четенето.

В кабинета на областния управител, в който обикновено се провеждат служебни срещи и оперативки, днес звучаха приказни истории, фантастични разкази и стихове за деца. Откъси от любими произведения четоха ученици от Първо ОУ „Христо Ботев“ с класен ръководител Ваня Таскова.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 12 април 2017 - 13:51:48
изглед за печат
Комисията по заетост към Областния съвет за развитие в област Търговище разгледа и одобри подадените от работодатели заявки по третия етап от схемата „Обучение и заетост на млади хора” по ОП „Развитие на човешките ресурси“. Това стана днес по време на редовно заседание на комисията, председателствано от заместник областния управител Недко Иванов.

Одобрени са всички подадени 48 заявки за общо 285 работни места. Средствата, отпуснати за реализация на програмата в област Търговище са 1 080 206 лева.

„Средствата са достатъчно и на този етап няма ограничения в броя работни места, за които може да кандидатства всеки работодател. Обучения не са предвидени, но през първите 3 месеца младежите ще имат право на наставник, който ще получава ½ от минималната работна заплата.”, съобщи Юлия Дечева, началник отдел „Активна политика на пазара на труда” към ДБТ Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 12 април 2017 - 09:25:45
изглед за печат
По инициатива на областния управител на Търговище Валери Симеонов, днес в сградата на областната администрация бе открита изложба „Портрети на бележити българи“. Експозицията включва портрети на български царе, поети и революционери, живели от средните векове до днес. Творбите са на ученици от кръжока по живопис в Първо основно училище „Христо Ботев”, с ръководител Ивелина Белчева.

„Когато човек се озове пред тези произведения, не му остава друго, освен да им се възхити, а в последствие да поиска да сподели радостта си от това, че са създадени от талантливите деца на Търговище.“ - с тези думи областният управител Валери Симеонов откри изложбата.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 37,714285714286 [38,714285714286] 39,714285714286 ... 75 76 77

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище