Дата / Час


четвъртък 29 юни 2017 - 13:42:45
изглед за печат
Областният управител Митко Стайков присъства на откриването на първия саниран жилищен блок по Националната програма за енергийна ефективност в град Омуртаг.

Той се намира на ул.”Дунав” № 31, с общо 81 жилища.


Инвестирани са 1 млн. и 345 хил.лв. Фирмата изпълнител е приключила обекта в договорения срок.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 28 юни 2017 - 15:35:45
изглед за печат
Днес Областният управител на Търговище Митко Стайков заедно с директорът на Областна дирекция „Земеделие“ Севда Ерменкова проведоха работна среща с ръководството и служителите на Общинската служба по земеделие в Попово.

На нея те обсъдиха проблемите в сектора.

По-късно г-н Стайков се срещна с кмета на Попово Людмил Веселинов и на Опака Лютфи Реянов.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 27 юни 2017 - 16:29:37
изглед за печат
На 27 юни 2017 г. в Зала „Черно море“ на Интерхотел „Черно море“ - гр. Варна, се проведе редовно съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие (РСР) и на Регионалния координационен комитет /РКК/ към Регионалния съвет за развитие в Североизточен район (СИР). Съгласно чл. 18, ал. 4 и чл. 19, ал. 3 от Закона за регионалното развитие (ЗРР), на заседанието присъстваха включените в състава на двата органа: представители на министерства, областните управители и представителите на общините от съставляващите Североизточен район области Варна, Добрич, Търговище и Шумен, представители на организациите на работодателите, работниците и служителите на национално равнище, представители на Управляващите органи (УО) на Оперативните програми (ОП), съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ), представителите на РСР в СИР в Комитетите за наблюдение (КН) на Споразумението за партньорство (СП) и на съответните ОП, както и представител на Централното координационно звено (ЦКЗ) в Администрацията на Министерския съвет (МС).

Заседанието бе открито и ръководено от г-н Стоян Пасев, Областен управител на област с административен център Варна, ротационен председател на РСР и РКК в СИР с мандат 01.01-30.06.2017 г. Във връзка с назначаването на правителство на Република България след проведените избори за народни представители в 44-то Народно събрание и на нови областни управители на областите в СИР, беше представен актуализирания състав на РСР и бяха актуализирани представителите на Съвета в КН на СП и на ОП 2014-2020, съфинансирани от ЕСИФ.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 24 юни 2017 - 20:18:45
изглед за печат
Областният управител на Търговище бе официален гост на първия Национален фолклорен фестивал на етносите, който се проведе в село Вардун.

От сцената г-н Стайков поздрави организаторите от Народно читалище „Надежда“ и подари за библиотеката му детска енциклопедия.

„Търговище е смесен район и добър пример за това как представителите на различните етноси съжителстват в разбирателство“, подчерта Митко Стайков.

Участниците бяха оценявани от компетентно жури, а конкурсната програма бе допълнена от изпълненията на самодейните състави от читалището и училището в село Вардун, като домакини.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 23 юни 2017 - 11:27:10
изглед за печат
Областният управител на Търговище бе на мястото на инцидента заедно с екипите на полицията, пожарната и „Спешна помощ“.

Катастрофата стана днес в 7,08 ч, между два леки автомобила с турска регистрация. В резултат на сблъсъка починаха два души– мъж и жена.

„В момента се извършва мозъчна операция на детето, пътувало в единия от автомобилите, а една жена е в реанимация в много тежко състояние, като и за двамата има реална опасност за живота “, каза управителят на МБАЛ-Търговище д-р Иван Светулков.

По информация на полицията движението в участъка на път II-48/Котел-Омуртаг/ е вече пуснато.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 20 юни 2017 - 19:32:28
изглед за печат
Днес Областният управител Митко Стайков проведе работна среща с директора на ЦСМП-Търговище д-р Янка Андреева.

На нея г-н Стайков се запозна отблизо с дейността и проблемите на работещите в сектора.

Той обеща да съдейства за улесняване на процеса на работа в спешния сектор.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 20 юни 2017 - 12:40:16
изглед за печат
Днес в Областна администрация –Търговище Областният управител Митко Стайков, в качеството му на председател на ВиК-Асоциацията и управителя на ВиК ООД инж. Явор Миланов извършиха приемо-предаване на активи публично-държавна собственост .

С подписания договор на 22.04.2016 г. между двете страни ВиК-дружеството се задължава да стопанисва, поддържа и експлоатира ВиК -системите и съоръженията.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 37,714285714286 [38,714285714286] 39,714285714286 ... 81 82 83

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище