Дата / Час

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ
Уважаеми кметове, кметски наместници, граждани,
Ако имате информация за лице, което е поставено под карантина и не спазва забраната за излизане от дома, във връзка с разпространението на корона вирусната инфекция, моля подайте сигнал на телефони: 0886070017; 0893341675 – Дежурен областен съвет за сигурност – Търговище.
Вашите сигнали са важни за нашата правилна реакция

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ

Относно:Обновена бланка на декларация за преминаване през КПП в областните градове
След анализ на ефективността от първите 3 дни на функциониране на контролно-пропускателните пунктове /КПП/ в областните градове и на получените запитвания и препоръки от граждани, както и с цел предотвратяване на злоупотреби, уточняваме:
Променя се формата на декларацията за пътуващите.
Промяната е относно преминаване през КПП във връзка с трудова дейност. В декларацията по новия образец отпада заверката от работодателя в т. 3. Гражданите ще удостоверяват това обстоятелство със служебна бележка, издадена от работодателя или друг служебен документ /служебна карта, пропуск/, който носят в себе си.

Попълнените декларации ще се събират от служителите на КПП с цел контрол на изпълнението на мярката и възможност за проверка на попълнените в нея данни.

Гражданите, които пътуват по други неотложни причини, представят лична карта и декларация. Декларацията и в този случай ще остава при служителите на КПП.

Припомняме, че в съответствие със заповедта на министъра на здравеопазването от 21 март 2020 г. за въвеждането на нови противоепидемични мерки, се допуска влизането и излизането на граждани през КПП само при възникнала неотложна необходимост. Декларацията можете да изтеглите от тук.


понеделник 30 март 2020 - 17:32:18
изглед за печат
Днес, 30.03.2020 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков се запозна с аварийно-ремонтните дейности по довеждащия водопровод от язовир „Тича”.
В района на шахта 16 г-н Стайков се срещна с областния управител на област Шумен проф. Стефан Желев и с управителите на водоснабдителните дружества на Шумен и Търговище. Екипи на двете ВиК-дружества са концентрирали усилията си в отстраняване на течове по водопровода. Според инж. Явор Миланов – управител на ВиК-Търговище ООД, заради течове при шахта 16 са реализирани загуби на вода от порядъка на 130-140 л./секунда. Извършва се и ремонт на тръбопровода при шахта 30.
Възстановяване на водоподаването към град Търговище се очаква да се случи веднага след преустановяване на аварийно-ремонтните дейности. Към момента по-голямата част от община Търговище, захранвана от язовир „Тича”, има вода за питейно-битови нужди. Преустановено бе водоподаването към кварталите „Малчо Малчев“ и „Въбел“, индустриалната зона, както и селата Стража, Разбойна, Лиляк, Божурка, Пайдушко, Братово и Цветница.
Ремонтните дейности ще продължат до пълното възстановяване на водоподаването до населението на трите общини. Очакванията са след 6.00 часа на 31 март налягането във вътрешната водопроводна мрежа на град Търговище да бъде нормализирано, а в селата на общината това да се случи след 10.00 часа в същия ден. Възможно е за кратко качеството на питейната вода да бъде с влошени показали.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 30 март 2020 - 17:21:37
изглед за печат
Днес, 30.03.2020 г., се проведе заседание на Областния координационен щаб за борба с коронавирус инфекцията в област Търговище.
На заседанието присъстваха заместник-директора и главния секретар на РЗИ – Търговище – д-р Мариян Кючуков и д-р Марин Йовов, директорите на трите болници в областта - „МБАЛ Търговище“ АД, „МБАЛ Попово“ ЕООД и „МБАЛ ОМУРТАГ“ ЕАД, кмета на Търговище д-р Дарин Димитров, директора на ОД МВР – Търговище ст. ком. Николай Ненков, директора на РЗОК - Търговище г-н Емил Стоянов и началника на РУО - Търговище г-жа Елка Станчева.
„Целта на днешната ни среща е да се запознаем с новите моменти в заповедта на министър Кирил Ананиев, с която се определят съответните структури в болничните заведения, които да извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19, както и готовността на лечебните заведения в област Търговище за посрещане на заболяването“, заяви г-н Стайков при откриване на заседанието.
В област Търговище са налични 147 легла за лечение и наблюдение на неусложнени пациенти от COVID-19 и други 22 легла за пациенти в състояние, изискващо интензивно лечение.
Д-р Мариян Кючуков – зам.-директор на РЗИ, докладва, че в област Търговище към днешна дата има общо 376 лица, поставени под домашна карантина.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 30 март 2020 - 12:56:40
изглед за печат
Днес, 30.03.2020 г., започна премахването на незаконно изградена стоманобетонна стена и помпената станция за водовземане от речното корито на река Драгановска (Вардунско дере) в землището на село Вардун. Това установи при проверка на място областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков.
До момента изградената помпена станция извършваше водовземане за стопански обект, собственост на ЕТ „Матеев – Петко Матеев”. След назначена инспекция от страната от областния управител, стана ясно, че няма издадени строителни книжа и разрешения за строеж на постройката.
Комисия установи също, че в речното легло на река Драгановска има изградена стоманобетонна стена, която възпрепятства свободното течение на реката.
На 20.03.2020 г. областният управител изпрати уведомително писмо до ЕТ „Матеев – Петко Матеев”, като разпореди, в срок до 14 дни от получаването му, да предприемат действия по доброволното премахване на съоръженията, които не допускат свободното протичане на води от река Драгановска.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 28 март 2020 - 20:44:07
изглед за печат
Уважаеми дами и господа,

Животът ни постави пред изпитание. Изпитание, пред което няма защитени.
Днес няма деление на бедни и богати. Няма значение какъв цвят е кожата ни, каква религия изповядваме, какви принципи защитаваме. Дали сме леви, десни или центристи, дали живеем в столицата или сме провинциалисти - няма значение. Важно е единствено дали ще съумеем да опазим здравето и живота си. Днес всички сме еднакво уязвими!
Винаги съм твърдял пред Вас, уважаеми съграждани, че трябва да бъдем заедно, единни и с протегната ръка към близките, към всички наоколо. Сега, обаче, е време да се уединим! Време е да премислим приоритетите си. А няма по-голям приоритет от здравето на всеки един от нас!
Уверен съм, че днес имаме най-голяма нужда да съхраним вярата си - в собствените си сили, но и във всеобщите ни стремежи за ново начало. Защото заедно ще преодолеем и това изпитание! Ще се справим! Но трябва да проявим разум, отговорност и самодисциплина.
Спазвайки указанията на Министерство на здравеопазването и на Националния оперативен щаб, скоро ще достигнем възможността да бъдем истински свободни. И знам, че след тези тежки дни на социална изолация, ще оценим високо личната си свобода. Да бъдем заедно на театър или пък концерт. Да влезем в музей или художествена галерия. Да се разходим в парка, да се срещнем с приятели... Без страх и притеснение да протегнем ръка за поздрав. Да погалим дете, да целунем любим човек... Неоценимо! Незаменимо!
Но сега нека бъдем отговорни, за да бъдем свободни занапред.
Уважаеми съграждани,
Знам, че е трудно да приемем ограниченията на конституционните ни права и свободи. Почти невъзможно е да повярваме, че няма друго решение на проблема. Но нека се смирим и с чувство на изпълнен граждански дълг да останем у дома, да ограничим срещите си, излизанията и разходките си. Сега е време да бъдем сами, със семейството си, далеч от градския шум. А после? После ще бъдем заедно!

Нека бъде по-скоро!
Областна администрация Търговище

петък 27 март 2020 - 16:06:40
изглед за печат
Днес, 27.03.2020 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков проследи напредъка по строително-ремонтните дейности на тренировъчната зала по вдигане на тежести в Търговище.
Седмица след като стартира ремонтът на залата, в която ежедневно тренират щангистите от СК „Светкавица” – Търговище, вече са подменени покривната конструкция и ел.-инсталацията. Старата, прогнила дограма е подменена с нова от PVC. Строителните работници са конструирали окачени тавани на всички прилежащи помещения, както и поставят вътрешна изолация по стените. Предстои да бъдат обновени подовата настилка и санитарните възли.
Обновяването на залата стана възможно с подкрепата на министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев, който лично се запозна в началото на миналата година с неблагоприятните битови условия, при които тренират спортистите. Последва изготвяне на проект и обявяване на обществена поръчка, при изпълнение на които бяха отпуснати и необходимите средства. В ремонтните дейности ще се инвестират общо 70 000 лв. от бюджета на Министерството на младежта и спорта.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 26 март 2020 - 14:11:13
изглед за печат
Кампания за набиране на финансови средства в подкрепа на социално слаби семейства по време на извънредното положение стартира в Търговище. Инициативата се реализира под егидата на областния управител на област Търговище г-н Митко Стайков, Областна администрация - Търговище, Регионална дирекция „Социално подпомагане” - Търговище и Български Червен кръст – Търговище.
Институциите отправят призив към местната общественост за даряване на финансови средства в подкрепа на социално слаби семейства по време на извънредното положение, като средствата ще бъдат разходвани за задоволяване на инцидентно възникнали здравни, комунално-битови и други жизненоважни потребности на лица и семейства от област Търговище.
Средствата могат да бъдат дарени, чрез дарителската сметка на Български Червен кръст – фонд „Милосърдие“:
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК – клон Търговище
IBAN: BG59UNCR70001513842021
BIC: UNCRBGSF[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 20 март 2020 - 14:24:40
изглед за печат
Областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков стартира процедура по премахване на незаконно изградена стоманобетонна стена и помпена станция за водовземане от река Драгановска (Вардунско дере), която преминава през землището на с. Вардун, общ. Търговище.
Със свое писмо г-н Стайков е информирал ръководството на ЕТ „Матеев –Петко Матеев” да предприеме действия по премахване на незаконна полумасивна постройка – помпена станция, в срок до 14 дни от получаване на уведомлението.
Комисия, назначена със заповед на областния управител, извърши редица проверки на обекта през месец февруари тази година. Бяха обследвани и данните за спазване на законовите разпоредби. Установено бе, че няма издадени строителни книжа за строеж, както и за откриване на строителна площадка.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 156 157 158

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище