Дата / Час


сряда 27 юли 2016 - 16:24:35
изглед за печат
1 100-годишнината от успението на Св. Климент Охридски беше отбелязана днес в Двора на кирилицата в Плиска. Сред официалните гости на събитието бяха главният секретар на Областна администрация Търговище Тодорка Танева, кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров, областните управители на Шумен, Добрич и Варна, директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров и др.

Тържествената програма започна с водосвет, отслужен от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Половин час по-късно пред гостите бе представена театрална възстановка, която пресъздаде пристигането на учениците на светите братя Кирил и Методий в Плиска. Урок по житие на св. Климент Охридски изнесе проф. Пламен Павлов, който подчерта, че книжовникът е една от най-влиятелните личности не само в българската история, но и в световната.

Събитието бе организирано от създателя на Двор на кирилицата Карен Алексанян.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 21 юли 2016 - 16:15:58
изглед за печат
Представители на малкия и среден бизнес от област Търговище взеха участие в организирания от Областна администрация информационен ден, относно възможностите за финансиране на проекти по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020г. Форумът беше открит от Главния секретар на Областна администрация Тодорка Танева, която подчерта, че малките и средни предприятия играят важна роля в развитието на българската икономика и са ключов източник за създаване на работни места и нови бизнес идеи. Тя каза още, че по данни на Информационната система за еврофондовете, към настоящия момент пет фирми от област Търговище изпълняват проекти за подобряване на производствения капацитет по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” на обща стойност около 3 400 000 лв.

В рамките на информационния ден, Владимир Бобев – началник на Регионален сектор–Варна, Дирекция „Европейски фондове и конкурентоспособност” към Министерство на икономиката представи процедура „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия“ по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020г. Основната цел на процедурата е предоставяне на фокусирана подкрепа на българските малки и средни предприятия за насърчаване изпълнението на мерки за енергийна ефективност с цел постигане на устойчив растеж и конкурентоспособност на икономиката.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 14 юли 2016 - 15:37:56
изглед за печат
Областна администрация-Търговище организира информационен ден за представителите на малкия и среден бизнес, относно възможностите за финансиране на проекти по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020г.

На събитието ще бъдат представени процедура „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия“ по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020г. и процедура „Развитие на управленския капацитет и растеж на МСП“ по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020г.

Лектор ще бъде Владимир Бобев – началник на Регионален сектор–Варна, Дирекция „Европейски фондове и конкурентоспособност” към Министерство на икономиката.

Срещата ще се проведе на 21.07.2016 г. /четвъртък/ от 10 часа в пресцентъра на Областна администрация-Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 04 юли 2016 - 13:11:33
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев присъства днес на тържеството на ОД на МВР-Търговище, посветено на 5 юли – професионалния празник на служителите от системата на МВР. Гости на празника бяха и народни представители, кметове от областта, представители на съдебната власт, различни институции.

Празникът започна с молебен за здраве и успех на служителите от Областната дирекция, отслужен от Ставрофорен иконом Славчо Проданов и продължи с издигне знамената на Република България и на Европейския съюз. Тържествената част завърши с демонстрации на „Специализираното тактическо звено за бързи действия” към ОДМВР-Търговище и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 41 42 43

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище