Дата / ЧасУважаеми жители от област Търговище,

За мен е чест да Ви поздравя по случай 22 септември – Деня на независимостта на Република България.

Хилядолетната история на нашата държава, поставя пред нас отговорността да работим заедно за свободна и демократична България. Защото независимост означава свобода и воля за достоен живот, за достойно бъдеще на нашите деца.

Днес всички прекланяме глава пред българите, които преди 111 години защитиха правото на нашата Родина да бъде равна на другите европейски държави. И в този празничен ден отправям своите най-искрени пожелания към Вас, уважаеми съграждани, за крепко здраве и свобода на духа. Нека достойните постижения на предците ни да бъдат вдъхновение за нашите усилия и труд, насочени към развитие на силна и богата държава. Нека бъдем горди, че сме българи и достойно защитаваме националния авторитет!

Честит празник!

Митко Стайков
Областен управител на област Търговище
събота 21 септември 2019 - 16:44:28
изглед за печат
Днес, 21.09.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков и неговият заместник г-н Панайот Димитров бяха сред гостите на общинския празник "Под крушата на Осенската поляна", организиран от Община Търговище. Събитието се провежда всяка година по повод отбелязването на 22 септември - Деня на българската независимост.
В проявите за празника в търговищкото село Осен се включиха десетки жители и гости на Търговище и общината.
12 стопани от различни населени места участваха в състезание за най-тежка тиква. Журито определи за победител Недялко Недялков от с. Давидово, който е отгледал в домашното си стопанство тиква с тегло от 26.5 кг.
Общо 14 бяха представителите на читалищата, които бяха разположили разнородни кътове на поляните край Осен. В 11 от тях бяха изложени плодове и зеленчуци под общ надслов "Есенното изобилие на Търговищкия край".

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 20 септември 2019 - 16:40:45
изглед за печат
По предложение на Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“ – TISPOL, денят 26 септември за четвърта година е обявен за Европейски ден без загинали на пътя. В тази връзка и в нашата страна ще бъде реализирана инициативата „EDWARD”, която е подкрепена от Европейската комисия и е посветена на Европейската седмица на мобилността - от 16 до 22 септември 2019 г.
Мотото, под което тази година ще премине Европейският ден без жертви на пътя в Република България, е „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!“, което е в контекста на Решение на Министерски съвет, с което 2019 г. е обявена за година на активна работа по опазване живота и здравето на участниците в движението по пътищата с мото „ПАЗИ СЕМЕЙСТВОТО СИ НА ПЪТЯ“.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 20 септември 2019 - 15:55:52
изглед за печат
Днес – 20.09.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков подари два манекена, необходими за по-качествено осъществяване на образователния процес на учениците в специалност „Бутикови облекла” в Професионалната гимназия по техника и лека промишленост - гр. Попово. Така той изпълни поредното си обещание към учениците в гимназията.
През учебната 2019-2020 г. в ПГТЛП – Попово ще се обучават общо 319 ученици от осми до дванадесети клас, като новопостъпилият випуск ще се обучава в три паралелки и четири специалности.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 19 септември 2019 - 18:42:57
изглед за печат
Днес, 19.09.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков взе участие в „Изнесен бизнес форум на Асоциацията на туроператорите на Русия”, организиран от Министерството на туризма на Р България. Форумът, който се състоя в гр. Силистра, е част от редица двустранни българо-руски мероприятия, свързани с Програмата за съвместни действия в областта на туризма, подписана между Министерството на туризма и Министерството на икономическото развитие на Руската федерация за периода 2019 – 2021 г.
Символичен домакин на срещата бе кметът на Силистра Юлиян Найденов. А сред участниците изнесения бизнес форум бяха министърът на туризма Николина Ангелкова и експерти от Министерството, генералните консули на Руската федерация във Варна – Владимир Климанов и в Русе – Андрей Громов , областни управители, кметове и заместник-кметове на общини в Североизточна България, представители туристическия бранш. От руска страна във форума участваха вицепрезидентът на АТОР Дмитрий Горин, водещи руски туроператори, опериращи на българския пазар, както и ръководители на държавни административни структури в областта на туризма.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 18 септември 2019 - 16:05:40
изглед за печат
Днес, 18.09.2019 г., заместник областният управител г-н Панайот Димитров ръководи заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, в която участие взеха д-р Милен Марков и д-р Ангел Ангелов – държавни експерти в Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.
Членовете на комисията приеха „Устройствен правилник за организацията и дейността на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата към областния управител на област Търговище“, докладваха за броя на извършените пътни проверки за последното тримесечие, броя на наложените глоби и актове за установяване на административни нарушения, представиха справки за предприетите и планираните мерки за подобряване на пътната безопасност и анализ на постигнатите през последното тримесечие резултати.
По данни на Сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Търговище през месеците юни, юли и август2019 г. са регистрирани 142 ПТП, от които 12 тежки ПТП с 4 загинали и 13 ранени граждани. В сравнение със същия период на 2018 г. се наблюдава намаляване броя на тежките ПТП със 7, но увеличение на убитите граждани с 2-ма. Отчита се и намаление броя на ранените с 9 души. За периода са регистрирани и 94 ПТП с материални щети, т.е. 22 ПТП по-малко от 2018 г.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 17 септември 2019 - 13:51:23
изглед за печат
Днес, 17.09.2019 г., се проведе редовното ежеседмично заседание на Областната епизоотична комисия, във връзка с усложнената обстановка в страната, относно болестта „Африканска чума по свинете“ (АЧС).
Заседанието бе ръководено от заместник областния управител г-н Панайот Димитров. Присъстваха членовете на Областната епизоотична комисия, представители на общините, Областно пътно управление, Национално ТОЛ управление, организации, имащи отношение към автобусния транспорт и собственици на автогари.
На заседанието д-р Цонева - директор на ОДБХ - Търговище, представи информация за епизоотичната обстановка в страната и областта.
Новооткритите огнища на болестта “АЧС” в страната за периода 11-17.09.2019 г. са четири, като три от тях са по диви свине в областите Видин, Плевен и Благоевград и едно първично възникнало огнище в обект за отглеждане на свине за лични нужди в област Плевен.
Обстановката в област Търговище на този етап е спокойна, няма открити нови огнища на заболяването АЧС.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 16 септември 2019 - 16:52:26
изглед за печат
Днес, 16.09.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков бе гост на празника за откриването на новата учебна година в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” – с. Зараево, общ. Попово. Г-н Стайков се обърна към ръководството и педагогическия колектив на училището с думи на уважение за труда и професионализма, които влагат във всекидневната си работа. „Продължавайте да вдъхновявате и напътствате със съвети нашите деца. Бъдете техни водачи по пътя на знанието и ги подготвяйте за най-трудните уроци – житейските!” – заяви в приветствието си към учителите областният управител. Най-развълнувани в празничния ден бяха първокласниците. Към тях и към всички ученици в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” – с. Зараево г-н Стайков се обърна с пожелания за здраве и ученолюбие.
В основното училище в Зараево се обучават общо 81 деца, от които 10 са в първи клас. С активното съдействие на областния управител през лятото в двора на учебното заведение бе изградена нова многофункционална спортна площадка. В съоръжението бяха вложени общо 46 000 лв., целево финансиране от МОН. Днес, при откриването на новата учебна година, площадката бе официално открита от областния управител г-н Стайков и директора на училището г-н Петър Стоянов.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 137 138 139

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище