Дата / Час


петък 20 юли 2018 - 18:33:04
изглед за печат
Днес, 20.07.2018г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков извърши проверка на място на извършваните ремонтни дейности на второкласния път от републиканската пътна мрежа Попово – Водица.
Състоянието на 18-километровото трасе ще бъде подобрено чрез дейности по възстановяване на асфалтовата настилка – полагане на неплътна и плътна асфалтова смес, отводняване, полагане на хоризонтална маркировка, монтиране на вертикална сигнализация и монтаж на нови ограничителни системи.
Общата стойност на ремонта е 10 500 000 лв. от държавния бюджет. Дейностите стартираха в началото на месец юли и се очаква да приключат до края на септември.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 20 юли 2018 - 14:51:36
изглед за печат
Днес, 20.07.2018г., Областният управител г-н Митко Стайков получи благодарствено писмо от художествения ръководител на фолклорен състав „Тракийско настроение“ и председател на ПК “Капитан Петко Войвода“ – Мария Йовчева. Тя благодари за оказаната подкрепа и съпричастност да бъдат участници в Европейския шампионат по фолклор „Евро Фолк“ 2018.
Във фолклорния конкурс, който се проведе на 5 и 6 юли в Поморие и Свети Влас, се представиха 20 участници, от които 4 мъже и 16 жени. Те изпълниха традиционни български обичаи и автентични песни и хора от търговищкия окръг.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 19 юли 2018 - 17:13:50
изглед за печат
Днес, 19.07.2018г. в Областна администрация – Търговище се проведе работна среща с животновъди от цялата област. Срещата се организира от Областния управител г-н Митко Стайков, като в нея участваха заместник областният управител г-н Панайот Димитров, д-р Зафиров - Областна дирекция по безопасност на храните, представители на ДФ „Земеделие“, ОД „Земеделие“, ОД на МВР, Регионална дирекция по горите – Шумен, както и много животновъди от областта.
Основната цел на срещата беше животновъдите да бъдат запознати с усложнената епизоотична обстановка в страната във връзка с възникнали огнища на Инфлуенца (грип) по птиците и Чума по дребните преживни животни в областите Бургас и Ямбол, както и епизоотичната обстановка по отношение на болестта Африканска чума по свинете.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 18 юли 2018 - 18:13:04
изглед за печат
Днес, 18.07.2018 г., в Гранитната зала на Министерски съвет се проведе национална среща за координиране на дейностите по изпълнение на Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. В срещата участваха министър-председателят г-н Бойко Борисов, представители на Министерството на образованието, областни управители, сред които областният управител на Търговище г-н Митко Стайков и началници на Регионалните управления на образованието в страната.
“По-качественото образование води до по-добра квалификация и оттам до по-висок брутен вътрешен продукт. Ще продължим с подкрепата по програмата за обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. Резултатите ще дойдат след десет и повече години, когато тези деца ще се включат в изграждането на държава“, заяви министър-председателят.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 18 юли 2018 - 16:16:27
изглед за печат
Информираме Ви, че със своя Заповед №РД09-647 от 16.07.2018г. Министърът на земеделието, храните и горите е наредил да се предприемат превантивни мерки на територията на цялата страна, във връзка с възникнали огнища на Инфлуенца (грип) по птиците и Чума по дребните преживни животни в областите Бургас и Ямбол, както и усложнената епизоотична обстановка по отношение на болестта Африканска чума по свинете. Заповедта е съгласувана от Министъра на вътрешните работи.
Част от мерките включват забрана за внасяне на територията на страната на предназначено за лична консумация свинско месо от държави, в които има огнища на болестта Африканска чума по свинете; дезинфекция на влизащите в страната транспортни средства; стриктни проверки на превозващите дивеч, живи животни, птици и фуражи и други.
С пълния текст на заповедта можете да се запознаете тук.
Областна администрация Търговище

сряда 18 юли 2018 - 10:39:11
изглед за печат
Днес, 18.07.2018г., в Търговище бе отбелязана 181-та годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. Официални гости на тържественото честване бяха заместник областният управител на Търговище г-н Панайот Димитров, председателят на Общински съвет г-жа Хатидже Алиева, кметът на града д-р Дарин Димитров, заместник-кметовете Емине Якубова и Митко Панайотов, , секретарят на Община Търговище Христалина Халачева, граждани и др. По традиция общоградското поклонение се проведе пред барелефа на Апостола на пл. „Независимост“.
Акцент в програмата бе поетична композиция, посветена на живота и делото на Левски. Тя бе представена от популярния български актьор Любомир Фърков. В честването участва и Духовият оркестър към Община Търговище.
Отбелязването завърши с поднасяне на венци и цветя в знак на признателност към делото на Апостола на свободата.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 16 юли 2018 - 13:39:55
изглед за печат
Европейската комисия провежда обществено обсъждане относно мерките за интеграция на дългосрочно безработните лица на пазара на труда.

Като използва резултатите от консултацията, в началото на 2019 г. комисията ще докладва на Съвета за действията, предприети от държавите-членки.

Всички граждани, организации и публични органи могат да попълнят анкетата до 31 юли 2018 г. Целта е да се съберат гледни точки от отделни граждани, организации на гражданското общество, работещи по въпроса за дългосрочната безработица, както и доставчици на заетост и социални услуги, работодатели и публични органи на национално и местно равнище ниво.

Можете да участвате в обсъждането, като използвате онлайн въпросника тук.
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 88 89 90

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище