Дата / Час


сряда 28 септември 2016 - 15:41:38
изглед за печат
В Областна администрация Търговище се проведе семинар на тема „Ролята на ръководителя за функциониране на доброволното формирование“. Форумът се организира от Областна администрация в изпълнение на приетия „План за изпълнение на Стратегията за развитие на доброволните формирования за защита при бедствия, пожари и други извънредни ситуации в Република България" и с цел продължаване работата по изграждане и подобряване на организацията на дейността на доброволните формирования. В семинара взеха участие представители на всички общини от областта, както и представители на РДПБЗН-Търговище. Обсъдени бяха новите моменти в нормативната уредба, актуалното състояние на доброволните формирования на територията на областта, участието и ролята на ръководителя и заместник ръководителя на доброволното формирование в самостоятелни и/или съвместни спасителни операции.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 15 септември 2016 - 15:25:26
изглед за печат
Заместник областният управител Стефан Иванов присъства на официалното откриване на учебната година в Професионална гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров”-гр. Попово. Празничният ден започна с издигне на българския флаг и химна на Република България.

В приветствието си зам.областният управител изрази своята благодарност и признателност към учителите за труда, който полагат. Той пожела на добър час на всички ученици, здраве и нови постижения. „С началото на новата учебна година пожелавам на всички вас-учители, ученици и родители много ентусиазъм и позитивна енергия. Бъдете успешни и търпеливи“, каза в словото си г-н Иванов.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 14 септември 2016 - 15:54:52
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Светлин Бонев изпрати поздравителен адрес до ръководствата на всички учебни заведения в областта, по повод откриването на новата учебна година. „15 септември е много специален празник за всеки един от нас, защото е символ на почитта на българина към знанието и образованието. Нека първият училищен звънец постави началото не само на новата учебна година, но и на нови надежди и очаквания, предизвикателства и положителни емоции“, се казва в поздравлението на областния управител.

Обръщението е изпратено до 55 училища в област Търговище. По данни на Регионално управление на образованието първият звънец ще посрещне приблизително 11 хиляди ученици, 977 от тях са първокласници.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 12 септември 2016 - 16:18:08
изглед за печат
В Областна администрация се проведе заседание на Постоянната комисия по заетост /ПКЗ/ към Областния съвет за развитие на област Търговище. То беше председателствано от заместник областния управител Стефан Иванов. Поводът за провеждане на заседанието беше предстоящото разработване на регионална програма за заетост и обучения на област Търговище.

Зам.областният управител представи информация за условията и реда за разработване и одобряване на регионалната програма и функциите на ПКЗ в този процес. Стана ясно, че общият финансов ресурс за страната по програмата е 7 млн. и 207 хил. лв., като за област Търговище средствата са в размер на 273 784 лв.

Г-н Иванов поясни, че регионалната програма за заетост и обучение на областта се разработва въз основа на проектни предложения на областната и общинските администрации и по образец, утвърден от министъра на труда и социалната политика. Проектните предложения могат да бъдат разработени съвместно с представителните организации на работодателите и на работниците и служителите и други юридически лица.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 45 46 47

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище