Дата / Час


понеделник 16 юли 2018 - 13:39:55
изглед за печат
Европейската комисия провежда обществено обсъждане относно мерките за интеграция на дългосрочно безработните лица на пазара на труда.

Като използва резултатите от консултацията, в началото на 2019 г. комисията ще докладва на Съвета за действията, предприети от държавите-членки.

Всички граждани, организации и публични органи могат да попълнят анкетата до 31 юли 2018 г. Целта е да се съберат гледни точки от отделни граждани, организации на гражданското общество, работещи по въпроса за дългосрочната безработица, както и доставчици на заетост и социални услуги, работодатели и публични органи на национално и местно равнище ниво.

Можете да участвате в обсъждането, като използвате онлайн въпросника тук.
Областна администрация Търговище

сряда 11 юли 2018 - 15:19:12
изглед за печат
Днес, 11.07.2018 г. от 10:30 часа в Пресцентъра на Областна администрация – Търговище се проведе заседание на Областната епизоотична комисия към Областния управител на област Търговище.
Заседанието се свика във връзка с влошена епозоотична обстановка по отношение на болестта Африканска чума по свинете /АЧС/ в Република Румъния и опасността от навлизане на болестта на територията на Република България.
Целта на срещата е набелязване на мерките, които е необходимо да бъдат предприети за предотвратяване и ограничаване на разпространението на заболяването на територията на Област Търговище.
(Брошура по темата, може да изтеглите ТУК)

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 07 юли 2018 - 20:12:26
изглед за печат
Днес, 07.07.2018 г., жизнерадостен традиционен събор под наслов „И мало, и голямо на събор се е събрало” се провежда в котленското село Тича. Официален гост бе областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков.
Официалното откриване започна в 11.00 ч. с поздравления на организаторите. Програмата продължи с художоствено-музикална програма. По-късно през деня ще се проведат традиционните народни борби и концерт на народната певица Надя Петрова и оркестър „Бисери“, с ръководител Младен Малаков. Празникът ще завърши с изпълненията на фолк певицата Малина.
Мероприятието се организира от Община Котел, кметство Тича и Народно читалище „Просвета-1870“.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 04 юли 2018 - 14:46:30
изглед за печат
Днес, 04.07.2018 г., пред сградата на Областната дирекция на МВР Търговище се проведе тържествената програма по отбелязване на професионалния празник на служителите на МВР – 5 юли, и 139 години от създаването на Министерството на вътрешните работи. Гости на събитието бяха областният управител г-н Митко Стайков, кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, секретарят на Общината Христалина Халачева, представители на други институции и граждани.
Проявите за празника започнаха с тържествена церемония по издигане на българското и европейското знаме. Ставрофорен иконом Славчо Проданов отслужи водосвет за здраве и успехи.
„Вие сте стожерите, на които всички ние разчитаме. Вие сте хората, които в това нелеко време гарантирате живота и сигурността на гражданите”, заяви Стайков и благодари на служителите за тяхната самоотверженост и професионализъм, като подчерта, че ОД на МВР – Търговище е на едно от челните места в страната по разкриваемост.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 03 юли 2018 - 17:19:16
изглед за печат
Днес, 03.07.2018 г., малчуганите от Образователен център „Усмивки” бяха на гости на областния управител на Търговище г-н Митко Стайков. Целта бе да се запознаят с дейността на Областната администрация и функциите и правомощията на областния управител.
Децата с интерес разгледаха кабинета на губернатора и се възползваха от възможността да седнат на стола му, макар и за няколко секунди. Малчуганите, които са на възраст между 7 и 9 години, засипаха областния управител с въпроси относно работата, която извършва всекидневно, от кого е назначен, какви са неговите правомощия и др. След това те посетиха пресцентъра на администрацията, където най-любопитните имаха шанса да седнат зад микрофоните.
Директорът на образователния център Светла Храброва благодари на областния управител за топлото посрещане. От своя страна той пожела на децата весела лятна ваканция и много успехи в училище през предстоящата учебна година.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 02 юли 2018 - 16:59:04
изглед за печат
Националният осигурителен институт (НОИ) информира, че изплащането на пенсиите за месец юли ще започне от 9 юли (понеделник) и ще приключи на 20 юли (петък) 2018 г. Изплащането на пенсиите чрез пощенските станции ще бъде извършено съобразно изготвен график, който ще бъде предварително обявен във всяка пощенска станция. Сметките на пенсионерите, които получават пенсиите си по банков път, ще бъдат заверени на 9 юли 2018 г.
Считано от 1 юли 2018 г. са преизчислени размерите на пенсиите, свързани с трудова дейност, отпуснати до 31.12.2017 г. включително. Преизчислението е извършено с новата по-висока тежест от 1,169 за всяка година зачетен осигурителен стаж на лицата. Осигурено е увеличение с 3,8 на сто на получавания към 30.06.2018 г. размер на пенсиите от трудова дейност.
От 1 юли 2018 г. се прилага и нов минимален размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст - 207,60 лв. Процент от тази сума и съответно нови минимални размери имат и всички пенсии, свързани с трудова дейност. Такива са:
1. пенсиите за осигурителен стаж и възраст, отпуснати при непълен осигурителен стаж, за които минимумът се определя на 176,46 лв. (85% от 207,60 лв.);


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 02 юли 2018 - 16:43:04
изглед за печат
Днес, 02.07.2018 г. в пресцентъра на Областна администрация Търговище се проведе обществено обсъждане на проекта на Концепция на Закона за социалните услуги. Областният управител г-н Митко Стайков откри срещата, в която участваха заместник-областният управител Панайот Димитров, представители на общините, началникът на РУО Търговище, директорът на ДБТ Търговище, представители на социалните дирекции, неправителствени организации и други.
Г-н Митко Стайков посочи, че целта на общественото обсъждане е осигуряване на публичност и прозрачност на всеки етап от разработването на новото законодателство в областта на социалните услуги, както и включването с мнения и предложения на възможно най-широк кръг лица и заинтересовани страни. Всички получени предложения и мнения ще бъдат обсъдени в работна група към МТСП с цел финализиране на концепцията.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 87 88 89

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище