Дата / Час


четвъртък 20 септември 2018 - 18:08:21
изглед за печат
Днес, 20.09.2018 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков посети основно училище „Христо Ботев” с. Камбурово, община Омуртаг. Поводът бе да се запознае на място с извършваните в момента строително-монтажни работи във физкултурния салон на училището.
Заедно с директора на училището г-жа Здравка Динчева областният управител огледа спортното помещение, чийто ремонт стартира през август. Направена е шпакловка на стените, ремонт на покрива и подовата настилка, изградени са нови санитарни възли, подменено е осветлението, пейките и баскетболните кошове са пребоядисани. Освен строително-монтажните дейности, с отпуснатите средства са закупени нови спортни уреди – велоергометър, бягаща пътека, уред за коремни преси, топки, ръкавици за вратари и др. За учениците са осигурени още метални шкафове и нови екипи за волейбол и футбол.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 19 септември 2018 - 17:34:02
изглед за печат
Днес, 19.09.2018 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков дари 154 тома на Регионална библиотека „Петър Стъпов”. Книгите са на български класически автори като Иван Вазов, Йордан Йовков, Димитър Талев, Елин Пелин и др.
„Бъдете живи и здрави, защото Вие сте тези, които съхранявате и поддържате жив интереса към традиционните книги в съвременния дигитален свят”, заяви областният управител на служителите в библиотеката. Той ги поздрави още за всеотдайността и усилията, които влагат в своята работа
От своя страна директорът на библиотеката г-жа Росица Куцарова благодари за направеното дарение. Тя увери областния управител, че книгите ще обогатят фонда на библиотеката, несъмнено ще представляват интерес за читателите и изследователите и ще бъдат съхранени за следващите поколения. В знак на благодарност тя връчи свидетелство за дарение на губернатора.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 17 септември 2018 - 17:13:40
изглед за печат
Днес, 17.09.2018 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков участва в конференция на тема „Библиотекарят отблизо – вчера, днес и утре”. Гост беше и народният представител Емилия Милкова. Форумът се организира от Регионална библиотека „Петър Стъпов” Търговище.
„Искам да поздравя директора на библиотеката г-жа Росица Куцарова, която е неуморима в своето дело да популяризира тази професия. С голямо уважение и респект се обръщам към Вас, особено в днешния ден, който е не само първият учебен ден, но и днес почитаме Вяра, Надежда и Любов”, заяви областният управител по време на форума. На участниците пожела да продължават да работят все така всеотдайно, защото тяхната професия е в услуга на обществото.
По време на срещата бяха дискутирани въпроси като: Що е то библиотекар? Как библиотекарят планира кариерата си? Как съвместява традицията и информационните технологии? и др. Анализирани бяха проблемите и достиженията на професията.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 17 септември 2018 - 16:25:11
изглед за печат
Честит първи учебен ден и успешна учебна година пожела областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков, който присъства на откриването на учебната година в две училища – ПГСС „Никола Пушкаров” гр. Попово и ОУ „Отец Паисий” с. Подгорица.
„Скъпи ученици, пожелавам Ви успешна и ползотворна учебна година, бъдете мъдри, трудолюбиви и продължавайте да се развивате! Вярвам, че осмокласниците, които за първи път прекрачват прага на училището, са направили най-добрия избор за своето бъдеще!”, заяви областният управител на учениците в Професионалната гимназия по селско стопанство в Попово. На учителите той пожела здраве и да бъдат устойчиви, за да имат силите да дадат необходимите знания на своите възпитаници. Г-н Стайков лично поздрави директора Теменуга Тодорова и пожела успешна учебна година.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 15 септември 2018 - 18:31:56
изглед за печат
На 14.09.2018 г. областният управител на Търговище г-н Митко Стайков бе официален гост на празника на град Силистра по покана на кмета на града д-р Юлиян Найденов и областния управител г-н Ивелин Статев. Празникът на дунавския град се отбелязва традиционно всяка година на Кръстовден от 1992 г. насам.
Празничният ден започна с Божествена Света литургия и продължи с изложби и съпътстващи прояви - рисунки на асфалт, концерти на детски групи и певчески състави. Областният управител г-н Стайков лично поздрави общинското ръководство за добрата организация и пожела здраве, успех и сили.
Тържествата продължиха и вечерта на централния градски площад с поздрав от кмета д-р Юлиян Найденов, концерт на Силвия Кацарова и празнична заря.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 15 септември 2018 - 16:42:48
изглед за печат
По междинни данни 139,740 тона боклук събраха днес 6 650 доброволци от област Търговище, които се включиха в Световния ден на почистването – 15 септември!
Почистени са 29 нелегламентирани сметища.
Не се колебайте да организирате съседи и приятели и да се включите в инициативата до края на деня!
Областна администрация Търговище

събота 15 септември 2018 - 11:20:50
изглед за печат
Днес, 15.09.2018 г., в Световния ден на почистването 6 446 доброволци от всички общини в област Търговище се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group. Това е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.
Областният управител на Търговище г-н Митко Стайков заедно със служители от Областната администрация също се включиха в инициативата. Въоръжени с ръкавици и чували те почистиха парк Юкя в областния град. С общи усилия бяха събрани над 15 чувала с боклук, а участниците в почистването останаха доволни от свършената работа.
„Да изчистим България заедно” се провежда за 8-ма поредна година, като в област Търговище към 10:00 ч. в кампанията са се включили 116 фирми и ведомства, 44 училища и 23 неправителствени организации.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 94 95 96

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище