Дата / Час


четвъртък 18 януари 2018 - 14:56:08
изглед за печат
Днес областният управител г-н Митко Стайков посети Пенсионерски клуб „Никола Симов“ – гр.Търговище по покана на председателя на клуба - Цветанка Дерменджиева. Тържеството започна с изпълнение на ритуала „Бабуване“,а след това продължи под съпровода на музика и веселие.

Бабинден е един от големите народни женски празници, посветен на "бабите" - жените, които помагат при раждане, и на младите булки и невести, които са раждали. Обредността през този ден е подчинена главно на желанието да се засвидетелстват почит и уважение към възрастните жени, които са "бабували" на родилките.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 17 януари 2018 - 19:11:20
изглед за печат
Днес,17.01.2018г.,областният управител г-н Митко Стайков участва в тържеството по случай награждаването на 10-те най добри спортисти на Спортно училище „Никола Симов“ – гр.Търговище. На тържествената церемония присъстваха ĸмeтът нa Tъpгoвищe д-p Дapин Димитpoв, нaчaлниĸът нa PУO г-жа Eлĸa Cтaнчeвa,дeceтĸи cпopтиcти и треньори.
Господин Стайков връчи наградата за първо място на съcтeзaтeлĸaтa пo cпopтнa cтpeлбa Mиpocлaвa Mинчeвa.
Oблacтният yпpaвитeл пoздpaви вcичĸи нaгpaдeни и нoминиpaни млaди cпopтиcти и изĸaзa огромна блaгoдapнocт нa тpeньopитe зa нeyмopнaтa paбoтa в пoдгoтoвĸaтa нa тaлaнтливитe тъpгoвищĸи cъcтeзaтeли.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 17 януари 2018 - 19:06:24
изглед за печат
Днес,17.01.2018г., областният управител г-н Митко Стайков участва на двойния празник на гр.Антоново. В Общината, освен празника на града, се отбелязва и Денят на религиозната толерантност. Тържествата в Антоново водят началото си от 2004 година. Цeлтa нa opгaнизaтopитe e пpaзничният дeн дa пpeдaдe нa млaдитe xopa в Aнтoнoвo идeятa зa тoлepaнтнocт мeждy живeeщитe тyĸ eтнocи и знaчeниeтo и cмиcълa нa oбщoчoвeшĸитe цeннocти - пpиятeлcтвo, взaимoпoмoщ, cъчyвcтвиe и yвaжeниe ĸъм paзличнитe вepoизпoвeдaния.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 15 януари 2018 - 12:52:08
изглед за печат
Областна администрация – Търговище информира, че Министерството на труда и социалната политика стартира процедура по набиране на кандидатури за връчване на Oтличителен знак за значими постижения в ефективното изпълнение на политиката по равнопоставеност на жените и мъжете. Крайният срок за подаване на предложения е 09.02.2018г. Повече информация можете да намерите тук.
Областна администрация Търговище

петък 12 януари 2018 - 12:08:53
изглед за печат
На 11.01.2018г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков бе гост на официалната церемония на откриването на Българското председателство на Съвета на ЕС. Стартът на Председателството беше даден е навечерието на 11.01.2018г. в Народния театър „Иван Вазов“ в столицата. Официални гости на церемонията бяха Антонио Таяни – председател на Европейския парламент, Доналд Туск – председател на Европейския съвет, Жан-Клод Юнкер – председател на Европейската комисия.
В културната програмата бяха включени изпълнения на автентични фолклорни песни и композиции, старинни църковни песнопения, народни танци и фолклорни ритми със съвременно звучене. Химнът на Република България бе изпълнен от Детския хор на Българското национално радио.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 10 януари 2018 - 16:05:13
изглед за печат
В областна администрация Търговище се проведе заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата.
Днес, 10.01.2018г., областният управител г-н Митко Стайков ръководи заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата в област Търговище. Заседанието е във връзка с проведена среща на Главния прокурор на Република България, Министъра на вътрешните работи и Министъра на регионалното развитие и благоустройство, относно зачестилите пътно-транспортни произшествия на пешеходни пътеки. В резултат на проведеното заседание комисията реши:
1. Назначаване на комисии по общини
2. График за провеждане на проверките
3. Срок за извършване


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 09 януари 2018 - 11:38:38
изглед за печат
На 08.01.2018г., областният управител г-н Митко Стайков участва в честването на 140-годишнината от Освобождението на град Казанлък по покана на кмета на общината Галина Стоянова, заедно с председателят на Народното събрание Цвета Караянчева , Старозагорския митрополит Киприан, депутати от Старозагорски МИР, областният управител на Стара Загора Гергана Микова, представители на Общински съвет – Казанлък, общински съветници.
За първи път гражданите имаха възможност да видят историческия прочит, разигран пред емблематичната Папазова къща за подготовката на Санстефанския мирен договор, осъществен в техния град.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 67 68 69

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище