Дата / Час


вторник 11 декември 2018 - 17:03:26
изглед за печат
Днес, 11.12.2018 г., в конферентната зала на „Арена Шумен” се проведе съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие (РСР) и на Регионалния координационен комитет в Североизточния район (РКК в СИР). В него участваха областни управители, сред които и областният управител на Търговище г-н Митко Стайков, кметове на населени места, представители на държавни структури и други.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 11 декември 2018 - 13:25:56
изглед за печат
В понеделник, 10.12.2018 г., в Професионалната гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров” – гр. Попово се проведе дискусионен форум „Вашата визия. Нашето бъдеще”. В нея участваха областният управител на Търговище г-н Митко Стайков, началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева, ръководството и педагогически специалисти от училището, както и местни представители на бизнеса в областта. Целта на форума бе ориентиране на професионалното образование и обучение в ПГСС „Н. Пушкаров” към потребностите на пазара на труда и икономиката – прием, учебно съдържание и реализация на завършващите.
„Бизнесът изпитва големи трудности. Оказва се, че голяма част от учениците, които са от професионалните паралелки, излизат със специалности, които са неразпознаваеми и ефектът от обучението се губи. Нашите професионални гимназии трябва да предлагат паралелки, от които бизнесът изпитва нужда.”, заяви областният управител и приветства директора на училището г-жа Теменуга Тодорова за провеждането на дискусията. Според губернатора именно такива прояви помагат да се разбере бизнесът от каква работна ръка изпитва нужда и по този начин професионалните гимназии да съобразят какви специалности да реализират.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 10 декември 2018 - 20:34:55
изглед за печат
Днес, 10.12.2018г., Областният управител на Търговище г-н Митко Стайков бе домакин на информационна среща за представяне на възможностите за финансиране по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г., организирана от Областна администрация – Търговище и Министерството на икономиката. Официални гости на събитието от Главна дирекция «Европейски фондове за конкурентоспособност» бяха: г-н Християн Султанов - главен директор, г-жа Илияна Илиева - зам.-главен директор и г-н Мустафа Чаушов – началник сектор.
Фокусът на срещата беше върху предстоящите за обявяване процедури за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ до края на 2018 г., както и тези, които се очаква да бъдат обявени през 2019 г. по програмата. Успоредно с това, беше представена и концепцията за използване на средствата от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 за процедура по ОПИК за подкрепа на Регионални иновационни центрове.
До края на 2018г. ще бъде отворена процедура „Подобряване на производствения капацитет в малките и средни предприятия", насочена към микро, малки и средни преприятия.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 08 декември 2018 - 10:32:46
изглед за печат
Тази вечер, 07.12.2018 г., в представителството на известна верига книжарници писателката Неда Антонова представи новите си книги „Войната свърши в четвъртък” и „Не умирай вместо мен”. Сред гостите на събитието бе заместник областният управител г-н Панайот Димитров, който връчи поздравителен адрес и букет цветя на писателката.
“Поздравявам Ви не само за активната дейност през всичките тези години! Бъдете здрава, все така енергична, непримирима и неотстъпчива в дейността си! Продължавайте да сте все така активна в творческата си дейност и нека дълги години още да се трудите в литературното поле на родната словесност!”, се казва в поздравителния адрес на заместник областният управител.
Представените книги са част от четирилогията "Памет", включваща романите "Войната свърши в четвъртък", "Не умирай вместо мен", "Приют за щастливи" и "Ангела". Поредицата представлява историко-митологична биография на българския народ.
Неда Антонова е родена в с. Николаево, Плевенска област. Завършила е Института за култура в Санкт Петербург. Работила е като журналист, редактор и писател. Автор е на стихосбирка, тетралогия, трилогия за юноши, романи, повест и пиеси. Някои нейни романи са преведени на френски, руски, чешки, полски език.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 08 декември 2018 - 09:47:17
изглед за печат
На 07.12.2018г., се проведе заседание на Областния съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни въпроси в област Търговище. Заседанието беше председателствано от г-н Панайот Димитров – заместник областен управител. Членове на съвета са представители на различни държавни структури, общини и неправителствени организации.
Дирекциите „Бюро по труда“ представиха информация, относно възможностите за осигуряване на заетост, обучение и професионална квалификация на безработни лица от етническите малцинства. От началото на тази година 149 безработни лица, самоопределили се като роми, са наети на работа по различни програми, мерки за заетост и на първичния пазар. В община Попово като добра практика се отчита прилагането на новата законодателна възможност – земеделските производители да разкриват работни места. По този начин в обработката на земеделска продукция – малини и ягоди са наети лица от етническите малцинства.
Клубът на Нестопанските организации сподели, че започват дейностите по проект „Сигурен старт“ за подкрепа на семейства с малки деца. По проекта в гр. Търговище е осигурено помещение с компютър и интернет връзка, където нуждаещите се ще бъдат обучавани за изготвяне на мотивационно писмо, автобиография и срещи с трудов медиатор.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 07 декември 2018 - 18:04:47
изглед за печат
Днес, 07.12.2018 г., Основно училище „Христо Ботев“ – село Вардун отпразнува своята 180-годишнина. Празникът се проведе в салона на Народно читалище „Надежда-1904“, а официални гости бяха областният управител на Търговище г-н Митко Стайков, началникът на РУО Търговище г-жа Елка Станчева, кметът на село Вардун г-н Иван Генчев, бивши директори и учители, ученици, родители и други.
Тържеството започна с кратка презентация, която припомни на присъстващите всички по-важни дати и събития от историята на училището. Програмата продължи с рецитали, музикални, танцови и театрални изпълнения, подготвени и представени от учениците на основното училище.
"180 години това училище е давало четмо и писмо на много хора от Вас. Искам да благодаря на всички, за това което видяхме, за това, което представиха тези прекрасни деца, защото те са нашето бъдеще. И всичко това е благодарение на Вас, учителите - бивши и настоящи. Убеден съм, че нашите деца от област Търговище са едни от най – даровитите и заслужават най доброто.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 06 декември 2018 - 17:55:45
изглед за печат
Днес, 06.10.2018 г., в Спортна зала „Дечко Стефанов” в Търговище се проведе футболна среща под мотото „Толерантността – част от европейските ценности“, организирана от Областна администрация – Търговище. В спортното съревнование един срещу друг се изправиха отборите на Второ СУ “Проф. Никола Маринов” и Трето ОУ „П.Р. Славейков“.
Преди старта на футболната среща г-н Митко Стайков подари спортни екипи на всички участници от двата отбора и им пожела спортсменство и честна игра един към друг. С много спортен хъс в мача се включиха ученици от 5 до 7 клас на двете училища, като отборите проведоха приятелска среща по предварително определени правила. Въпреки че срещата протече оспорвано, победител стана отборът на Второ СУ „Проф. Н. Маринов”.
Спортната инициатива е част от Комуникационната стратегия на Република България за ЕС – „2018 – Година на културното наследство и представяне на многообразието на етноси и култури в ЕС и приносът на Република България към европейските ценности“.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 105 106 107

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище