Дата / Час


петък 19 април 2019 - 18:36:43
изглед за печат
Днес, 19.04.2019г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков заедно със заместник-министъра на образованието и науката г-жа Таня Михайлова наградиха по-бедителите на втората Детска олимпиада по безопасност на движението „Уча играейки – живея знаейки“. Събитието се проведе в двора на Детска градина "Осми март", където има открит детски Център по безопасност на движението с уникална светофарна уредба, създадена с най-новите технологии в съвременната електроника. Центърът пресъздава реална градска среда, на която децата показаха уменията си за избор на безопасен път, познаване на основните правила за движение по пътищата - пресичане на кръстовища, движение по велоалея и шофиране на автомобили. Организатор на събитието е детската градина, а съорганизатори са Регионалното управление на образованието и Община Търговище.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 18 април 2019 - 17:55:04
изглед за печат
Днес, 18.04.2019 г., се проведе заседание на Постоянната комисия по заетост, председателствано от г-н Митко Стайков – областен управител на област Търговище.
На заседанието бяха представени и обсъдени резултатите от първото за 2019-та година анкетиране на работодателите за търсената работна сила. Данните показват, че областната икономика е достигнала оптимални нива на заетостта и стремежът на работодателите в бъдеще е да запазят наетите работници и служители, като 16,7% от работодателите ще търсят нов персонал в следващите 6 месеца. Налага се изводът, че фирмите имат по-големи потребности от специалисти със средно образование. Ще се търсят хора от следните професии: водач на МПС за обществен превоз; хлебар-сладкар; оператор в производството на облекло; оперативен счетоводител. Конкретните потребности отговарят на профила на областната икономика. Съществуващите професионални гимназии в региона имат потенциала да обучават кадри с търсените специалности.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 17 април 2019 - 17:30:05
изглед за печат
Днес, 17.04.2019г., областният управител Търговище г-н Митко Стайков заедно със заместник областният управител г-н Панайот Димитров посетиха обновената сграда на Агенция „Митници” – Териториална дирекция „Дунавска”, Митническо Бюро -Търговище. От края февруари административното звено се помещава на първия етаж в сградата на Районна здравноосигурителна каса - Търговище. В дирекцията работят 12 служители, който обслужват цялата област.
Губернаторът се срещна с г-н Диян Мавродиев - началник на Митническо бюро - Търговище. По време на срещата началникът подчерта, че фирмите от региона бележат ръст на износа през последната година, което от своя страна е добър показател за повече приходи.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 17 април 2019 - 15:17:39
изглед за печат
На 16.04.2019г., областният управител г-н Митко Стайков присъства на юбилейният празник на вестник „Знаме” – Търговище. На мероприятието официални гости бяха кметът на града д-р Дарин Димитров, секретарят на общината Христалина Халачева, заместник-кметове на общината, кметът на община Антоново Хайредин Мехмедов, отец Славчо Проданов, бивши редактори, сътрудници, бизнесмени, приятели, и др.
Управителят на редакцията г-жа Дияна Вълчева приветства гостите с добре дошли и ги запозна с дългогодишната история на вестника. Тя разказа за трудните периоди, през които са преминали заедно с нейните колеги, а също така и за безбройните радостни моменти, които са преживели.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 15 април 2019 - 17:22:33
изглед за печат
Днес, 15.04.2019г., областният управител г-н Митко Стайков присъства на официалното откриване на изцяло обновената Детска ясла „Първи юни” в гр. Търговище.
Церемонията по отриването започна с музикална програма, подготвена от малките възпитаници на яслата. Празничната програма продължи с водосвет и приветствия на кмета на града д-р Дарин Димитров и директора на детската ясла г-жа Сашка Илиева.
Кметът съобщи, че тoвa e тpeтият зaвъpшeн oбeĸт пo пpoeĸт „Обновяване и модернизация на общинската образователна инфраструктура“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. По проекта са ремонтирани ДГ „Снежанка“ и Първо ОУ „Христо Ботев“. Предстои да бъде открита и обновената сграда на ДГ "Cнeжaнĸa". От своя страна директорът на яслата г-жа Сашка Илиева благодари на всички, които са дали своя принос за обновяването на сградата и им пожела здраве, а на децата - много игри и забавления.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 12 април 2019 - 13:56:32
изглед за печат
На 11.04.2019 г., заместник областният управител на Търговище г-н Панайот Димитров гостува в Cлaвeйĸoвoтo yчилищe в Търговище. Поводът бе провеждането на съcтeзaниe пo иcтopия opгaнизиpaно от тъpгoвищĸият мyзeй.
В надпреварата се включиха ученици от 11 и 12 клас на І CУ "Cв. Ceдмoчиcлeници" и ІІ CУ "Πpoф. Hиĸoлa Mapинoв". Разделени на два отбора младежите отговаряха на въпроси, свързани с Учpeдитeлнoтo cъбpaниe и пpиeмaнeтo нa Tъpнoвcĸaтa ĸoнcтитyция преди 140 гoдини. Момичетата и момчетата показаха завидни знания свързани с темата и историческите събития от този период.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 12 април 2019 - 11:34:27
изглед за печат
На 11.04.2019г., областният управител г-н Митко Стайков заедно с директора на „Енерго-Про“ Търговище се срещнаха с жителите на местността „Серсема“. Поводът бе прекъснатото електрозахранване на 30 семейства в търговищкия район.
„Лошото и амортизирано състояние на мрежа ниско напрежение е причината за прекъсването на електрозахранването в района на местността „Серсема“, обясни областният управител г-н Стайков.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 118 119 120

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище