Дата / Час


Friday 26 June 2015 - 11:31:08
изглед за печат
На 25 юни 2015 г., от 10.30 часа в зала «Пресцентър» на Фестивален и конгресен център в гр. Варна се проведе редовно съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ и на Регионалния координационен комитет /РКК/ към Регионалния съвет за развитие в Североизточен район /СИР/. С право да гласуват и вземат решения присъстваха 29 членове на Регионалния съвет за развитие и 14 членове на Регионалния координационен комитет. В състава им са включени представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на финансите, Министерството на вътрешните работи, Министерството на околната среда и водите, Министерството на земеделието и храните, Министерството на икономиката, Министерството на енергетиката, Министерството на туризма, Министерството на труда и социалната политика, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, представител на Централното координационно звено към Министерския съвет и представители на Управляващите органи на Оперативните програми 2014-2020 в съответните министерства, областните управители на областите от Североизточен район, представителите на общините от четирите области, включени в обхвата на района и представителите на организациите на работодателите, работниците и служителите на национално равнище. За участие в работата на днешното заседание бяха поканени г-жа Ирена Соколова - Пpeдceдaтeл нa РСР в Югозападен район и Oблacтeн упpaвитeл нa облacт с административен център Перник, г-н Димитър Сяров - Председател на РСР в Югоизточен район и Областен управител на област с административен център Сливен, г-н Пeнчo Пeнчeв - Пpeдceдaтeл нa РСР в Северен централен район и Oблacтeн упpaвитeл нa облacт с административен център Вeликo Tъpнoвo, г-н Стефко Бурджиев - Областен управител на област с административен център Русе и г-н Вълчо Чолаков - Областен управител на област с административен център Бургас.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Tuesday 23 June 2015 - 13:49:44
изглед за печат
Уважаеми колеги от държавната администрация,

Поздравявам Ви с Деня на служителите в държавната администрация – 23 юни!

Днешният ден е повод да изкажа своето уважение към всички Вас, които осигурявате качествено административно обслужване и предоставяте достъпни и ефективни услуги на жителите на област Търговище. Ние сме обединени от общата кауза да направим държавната администрация лесна и достъпна за гражданите, а също и привлекателно място за професионална реализация.

Пожелавам Ви да влагате все така висок професионализъм и енергия в своята работа. Бъдете здрави, упорити и успешни!

Честит празник!

С уважение,
Светлин Бонев
Областен управител на област Търговище[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Thursday 18 June 2015 - 11:47:41
изглед за печат
34 са регистрираните Сдружения на собственици в област Търговище, които ще кандидатстват по Национална програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Най-много те са в община Търговище – 17. В община Попово са 15, в община Омуртаг – 2. Броят на регистрираните заявления за интерес и финансова помощ е 22. Одобрените заявления са 19, като 9 от тях са за община Търговище, 8 за община Попово и 2 за община Омуртаг.

Сключените договори между общините и Сдружения на собствениците са 18. От тях, 8 са в община Търговище, 8 - в община Попово и в община Омуртаг – 2.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Monday 15 June 2015 - 14:10:41
изглед за печат
Днес, 15 юни 2015 г. зам.областният управител Йорданка Георгиева връчи официално грамотите на участниците и победителите в Регионалния събор „Търговище 2015", които ще представят областта на Националния събор за народно творчество „Копривщица 2015". На всеки от участниците тя пожела много успехи и достойно представяне на 7, 8 и 9 август, когато ще се проведе събора в Копривщица.

Областният управител Светлин Бонев благодари за труда и ентусиазма, с които изпълнителите възраждат автентичния българския фолклор. ”Истински щастлив съм, че вашите изпълнения са избрани да представят изворния фолклор на област Търговище на Националния събор в Копривщица. Желая ви успех, бъдете все така вдъхновени и всеотдайни към народното творчество”, пожела на участниците губернаторът.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 14 15 16

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище