Новина: Областният управител присъства на Празника на град Опака
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
събота 07 септември 2019 - 08:21:38

На 06.09.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков бе гост на празничната програма, посветена на 35-та годишнина от обявяването на Опака за град. Той адресира своя поздравителен адрес към кмета на Общината г-н Лютфи Реянов, към работещите в администрацията му и към всички жители на града и общината. „Бъдете горди със своя град – град с история, богата култура и традиции, все така устремени към по-доброто бъдеще” – се чете в поздравлението му.
Опака е стародавно селище. На 5 септември 1984 г. е издаден Указ на Държавния съвет на НРБ, с който населеното място се обявява за град.
Тържествената вечер в Опака уважиха още народните представители от област Търговище г-жа Имрен Мехмедова и г-н Танер Али. Сред официалните гости бяха още кметове и заместник-кметове на общини от Търговищка област, общински съветници, почетни граждани на Община Опака и други.


За празника в Опака бе организирана концертно-музикална програма, с участието на танцови формации „Чар” и „Марина балет” при Дом на културата – гр. Попово и Ансамбъл за народни песни и танци „Сидер войвода” – гр. Горна Оряховица. Концертът продължи с изпълнения на поп изпълнителката Тони Димитрова.
Тържествата завършиха с празнични фойерверки.Новина от Областна администрация Търговище
( http://www.tg.government.bg/news.php?extend.970 )