Новина: Областният управител присъства на честванията в Търговище, посветени на 134-та годишнина от Съединението на България
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
петък 06 септември 2019 - 10:17:15

На 05.09.2019 г., областният управител на област Търговище бе сред официалните гости на честванията по повод 134-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. С проявите в Търговище отбелязаха също навършването на 103 години от Тутраканската епопея и 80 години от откриването на Войнишкия паметник в областния град.
В Търговище честванията започнаха с шествие от центъра на града до Войнишкия паметник. Тук с участието на курсанти от Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ към Национален военен университет „Васил Левски“, град Шумен бе проведена тържества проверка заря.
В програмата участваха още Духовият оркестър към Община Търговище, Патриотичен клуб „Възраждане“ – Търговище и ученици от различни учебни заведения в града.
Под звуците на военни маршове, в изпълнение на Духовата музика, бяха поднесени венци и цветя на почит и признателност, в памет на знайните и незнайни българи, загубили живота си по бойните полета на страната ни.


Сред официалните лица, склонили глава пред паметта на геройски загиналите, в Търговище бяха народният представител г-н Танер Али, кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров и ръководният състав на общинската администрация, ръководители на местни институции и ведомства в областния град.

Новина от Областна администрация Търговище
( http://www.tg.government.bg/news.php?extend.969 )