Новина: Министър Кралев посети Търговище по покана на областния управител
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
четвъртък 31 януари 2019 - 19:31:03

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети спортните обекти в Търговище заедно с областния управител Митко Стайков, зам. областния управител Панайот Димитров и с кмета на града д-р Дарин Димитров.
Визитата на министъра започна от залата по вдигане на тежести на спортен клуб „Светкавица“ в спортното училище „Никола Симов“.
„Имаме европейска шампионка по вдигане на тежести Ивана Петрова, която е израснала в тази зала. Тук е станала атлет. Виждате какви са мизерни условията. Това не е мястото, където могат да се провеждат нормални тренировъчни занимания. Затова заедно с кмета и областния управител решихме да се направи основен ремонт на цялото помещение“, каза министър Кралев пред присъстващите в залата. Той съобщи, че залата ще бъде основно ремонтирана по проект на Общината, за който Министерството на спорта ще отпусне над 70 хил. лв. Министърът уточни, че при необходимост ще бъдат отпуснати допълнително средства за закупуване на нови комплекти спортни уреди. Ремонтът на залата е с цел популяризиране на спорта в града, както и да стимулира подрастващите към системни и всекидневни занимания със спорт.


„Ние имаме амбицията с кмета да направим една хубава спортна зала, спортен комплекс с редица други съпровождащи инфраструктури, за да има наистина гражданите къде да спортуват”. Това каза областният управител по отношение на терена на бившата казарма, която министърът видя само отвън, след като се запозна с условията в залата по борба. Губернаторът бе категоричен, че децата трябва да имат нормални условия къде да тренират, защото те прославят града в страната и в чужбина.
Министърът и придружаващите го лица посетиха и тренировъчния комплекс до Първо основно училище „Христо Ботев”, където разгледаха обновените зали. Там той се срещна със състезателката по спортна стрелба Антоанета Бонева. Тя го разведе из изцяло обновения спортен комплекс, в който се провеждат тренировки по спортна стрелба, художествена и спортна гимнастика и борба.
Новина от Областна администрация Търговище
( http://www.tg.government.bg/news.php?extend.796 )