Новина: Областният управител присъства на публичното представяне на отчета на кмета на Търговище
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от admin
сряда 16 януари 2019 - 12:15:01

На, 15.01.2019 г., в зала 74 на Община Търговище кметът д-р Дарин Димитров направи отчет за третата година от управленския си мандат. На представянето присъстваха областният управител г-н Митко Стайков, заместник областният управител г-н Панайот Димитров, представители на Общината, общински съветници, граждани, журналисти и др.
“Въпреки че не сме длъжни да представяме този отчет пред всички Вас, аз реших да го направя за поредна година и смятам че това е правилният подход, за да покажем какво сме направили”, заяви кметът д-р Дарин Димитров . Той представи целите, и приоритетите през 2018 г. По приоритет „Транспортна инфраструктура” са ремонтирани улици и тротоари, изградени са паркинги, въведено е в експлоатация кръгово кръстовище, междуселски пътища и др.


По приоритет „Конкурентноспособна икономика и модерно селско стопанство” над 700 хил. лв. са приходите от сключени договори за отдаване под аренда на общински земи.
Голяма част от обектите в градската среда по приоритет „Чисти и зелени населени места” са изпълнени. Приключило е и обновяването на три обекта от образователната инфраструктура. Облагородени са 35 декара от кв. „Запад” 2. 12 жилищни блока са санирани, а три са в ход. Засадени са 190 дървета, които са с подходяща коренова система за градска среда.
На финала кметът съобщи, че Община Търговище е класирана на 6-то място в рейтинга за прозрачност сред всички 265 общини в България.
Отчетът ще бъде публикуван във Фейсбук и на страницата на общината.Новина от Областна администрация Търговище
( http://www.tg.government.bg/news.php?extend.781 )