Новина: Областният управител се срещна с ръководството на местна шивашка фирма
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от admin
сряда 09 януари 2019 - 17:23:08

Областният управител на Търговище г-н Митко Стайков се срещна с ръководството и служителите на шивашка фирма „Балконф” ЕООД. Повод за визитата са споделени от ръководството на предприятието проблеми, свързани с потребност от намирането на квалифицирана работна ръка. На срещата присъства и заместник областният управител г-н Панайот Димитров.

Заедно с Емилия Рангелова – началник цех, губернаторът и заместник областният управител обходиха помещенията, които са оборудвани с необходимата техника и машини. Тя обаче сподели, че фирмата изпитва необходимост от добре подготвени професионални кадри. В тази връзка губернаторът обеща да съдейства за организиране на работна среща между ръководството и директори на професионални гимназии от областта, на която да бъдат обсъдени възможностите за дуално обучение в предприятието. Основният довод на губернатора бе, че дуалната форма ще осигури натрупването на практически опит на учениците в реална работна среда и по този начин ще се обезпечи с професионално подготвени кадри шивашката фирма. По време на срещата бяха обсъдени още цикълът на работа, работното време, заплащането и социалните придобивки, които се осигуряват на служителите.
Фирмата, в която работят около 340 служители, е едно от успешните предприятия в частния сектор в региона и осъществява дейността си от 1991 г.Новина от Областна администрация Търговище
( http://www.tg.government.bg/news.php?extend.779 )