Новина: ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРИСЪСТВА НА ПЪРВА КОПКА В ДЕТСКА ГРАДИНА „СНЕЖАНКА”
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
вторник 07 август 2018 - 14:03:50

Днес, 07.08.2018 г., с първа копка бе даден старт на мащабния проект за обновяване и модернизиране на Детска градина №7 „Снежанка”. Домакини на проявата бяха кметът на общината д-р Дарин Димитров и директорът на градината г-жа Даниела Райкова, а официални гости бяха областният управител на Търговище г-н Митко Стайков, зам.-кметът г-жа Емине Якубова, секретарят на общината г-жа Христалина Халачева, началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева, представители на държавни институции и др.
„Нека да се радваме на всяка първа копка все едно тя е в собствения ни дом”, заяви кметът на Търговище д-р Дарин Димитров и допълни, че един от най-важните му приоритети е именно модернизиране на образователната инфраструктура в община Търговище.
След приветствието кметът и представител на фирмата изпълнител „Ивелин строй” ЕООД направиха символична първа копка на обекта, а директорът на градината г-жа Даниела Райкова плисна менче с вода за здраве.


В рамките на една година ще бъде извършен цялостен ремонт на детската градина. Предвидена е смяна на цялата дограма, с което ще бъде спазена мярката за енергийна ефективност. Ще бъде направена хидроизолация на покрива, а на външните стени ще бъде положена минерална мазилка. Предвидено е изграждането на рампа за инвалиди, подмяна на настилките в помещенията, изцяло нови санитарни възли, нов физкултурен салон и актова зала. Външното пространство също ще бъде облагородено чрез подмяна на тротоарните плочки.
Ремонтът на Детска градина „Снежанка” се извършва по проект „Обновяване и модернизиране на общинската образователна инфраструктура” на Община Търговище по Оперативна програма „Регионално развитие 2014-2020”.

Новина от Областна администрация Търговище
( http://www.tg.government.bg/news.php?extend.654 )