Новина: В Областна администрация Търговище се състоя информационна среща във връзка със стартиране на процедура по учредяване на Организация за управление на Дунавски туристически район
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
вторник 12 юни 2018 - 14:07:45

Днес, 12.06.2018г., областният управител г-н Митко Стайков откри информационна среща с представители на общините, туристически дружества, музеи и други институции и организации в областта на туризма във връзка с възможността да станат учредители в Организация за управление на Дунавски туристически район.
Съгласно Концепцията за туристическо райониране на България, утвърдена от Министъра на туризма, се определят девет туристически райони, сред които и Район Дунав с център гр. Русе. Район Дунав се състои от 67 общини, което го прави най-голям сред всички девет, с общо 21% от територията на страната и 16% от населението. Основната специализация на района и неговите уникални, конкурентни предимства като туристическа дестинация са в областта на културния и круизния туризъм, а сред разширената специализация се причисляват още културно-исторически, речен, приключенски и еко, градски развлекателен и шопинг, винен и кулинарен, религиозен и поклоннически туризъм.


Всички присъстващи се обединиха около мнението, че създаването на тази организация ще внесе нова динамика в процеса по брандиране и популяризиране на Дунавския регион като атрактивна туристическа дестинация и ще допринесе за пълното прилагане на закона.
Новина от Областна администрация Търговище
( http://www.tg.government.bg/news.php?extend.612 )