Новина: ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ БЕ ГОСТ НА ТЪРЖЕСТВАТА ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА ГРАД ПОПОВО
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от admin
неделя 10 юни 2018 - 20:00:54

Днес, 10.06.2018 г., се навършват 135 години от обявяването на Попово за град. По този повод в бялото градче беше организирано тържествено отбелязване на годишнината. Официален гост на празника беше областният управител на Търговище г-н Митко Стайков.
Тържественото честване започна със Света Литургия в храм „Свето Успение Богородично”, отслужена от тивериополския епископ Тихон.
От 11.00 часа в Дома на културата областният управител се включи в тържествена сесия на Общински съвет – Попово.


„В Попово винаги е имало умни, успели, достойни личности, хора, които са намерили своята реализация не само в града и общината, но и на национално ниво”, заяви губернаторът по време на сесията. Той благодари на кмета на общината Людмил Веселинов и на всички общински съветници за положителното гласуване относно консолидацията на ВиК асоциацията, като уточни, че когато общината и държавата вървят ръка за ръка, въпреки политическите различия, се намират добри решения в името на благото на хората.
Тържествената програма продължи с посещение на Международното търговско-промишлено изложение и празничен концерт на художествените състави от Попово и от побратимените и приятелски на Попово градове.

Новина от Областна администрация Търговище
( http://www.tg.government.bg/news.php?extend.611 )