Новина: ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ БЕ ГОСТ НА ОФИЦИАЛНОТО ОТКРИВАНЕ НА 16-ТА НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
събота 12 май 2018 - 11:04:48

В петък вечер в Драматичния театър бе официално открита 16-та Национална олимпиада по информационни технологии. Гост на проявата бе областният управител на Търговище г-н Митко Стайков.
„Радостен съм от факта, че Търговище за първи път е домакин на подобно съревнование, като имаме предвид, че интересът на младото поколение към технологиите е огромен. За това тази олимпиада е от изключително значение, защото по този начин се дава поле за изява на младите хора.”, заяви областният управител и пожела на всички участници успех и удовлетворение от постигнатите резултати.


Общо 163 ученици от 5. до 12. клас ще премерят дигиталните си способности чрез решаване на тест, представяне и защита на свои проекти. Най-добре представилите се ще бъдат наградени в неделя при официалното закриване на олимпиадата. Организатори са Министерството на образованието и науката, Софийският университет „Климент Охридски” и Регионалното управление на образованието в Търговище.

Новина от Областна администрация Търговище
( http://www.tg.government.bg/news.php?extend.580 )