Новина: Провеждане на Професионално състезание по откриване на скрити течове, придружено от специализиран семинар, 18 април 2018 г., град Търговище
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от admin
петък 13 април 2018 - 13:11:31

Българска асоциация по водите (БАВ) - традиционно организира Професионално състезание по откриване на скрити течове, придружено от специализиран семинар, като официално връчва ,Купата на БАВ" на победителите (за първо, второ и трето място). Състезанието събира техническите екипи на ВиК дружества от цялата страната, в търсенето на невидими течове посредством специална апаратура.
Съгласно регламента, ежегодната професионална надпревара се организира на територията на ВиК дружеството-победител за предходната година, като същото няма право да участва в съревнованието със свой техническия екип. През 2018 г. БАВ има удоволствието да гостува на територията, обслужвана от .Водоснабдяване и канализация· ООД - Търговище, за провеждането на събитието, предвидено за 18 април 2018 г.
Предварителна програма, 18 април (сряда)
09:00 ч. 09:00 ч. - Теглене на жребий (за техническите екипи) и старт на състезанието
16:00 - 18:00 ч. - Тематичен семинар
18:00 ч. - ОБЯВЯВАНЕ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В СЪСТЕЗАНИЕТО -ЦЕРЕМОНИЯ ПО НАГРАЖДАВАНЕ
Трасето, по което се търсят течовете е предварително обследвано и определено, като местоположението му се обявява пред всеки един екип непосредствено преди неговото участие. Крайното оценяване на работата зависи от локализирането на първата авария, броя на намерените проблемни точки и времето за обследване на терена.
Във връзка с това, най-учтиво каним всички жители на област Търговище да присъстват на състезанието организирано от БАВ, както и на церемонията по награждаване на победителите.Новина от Областна администрация Търговище
( http://www.tg.government.bg/news.php?extend.556 )