Новина: Митко Стайков присъства на тържественото закриване на Международния фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса“
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от admin
събота 13 май 2017 - 14:32:21

Областният управител на Търговище Митко Стайков присъства на закриването на 18-Международен фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса“. В петък вечер, на официална церемония в Драматичния театър, бяха раздадени наградите на участниците в тазгодишното издание.

Журито поощри четири от тях и връчи специална награда на директора на Драматичен театър Търговище Петър Петров за успехи в създаването и популяризирането на спектаклите за деца.

Петър Петров получи специални поздравления и от областния управител.„Със своите 18 издания фестивалът превърна Търговище в център на детския театър и регионът ни доби международна популярност.“ , каза Стайков и благодари на директора на театъра за неговата всеотдайност и енергия в организирането на фестивала.

Награди връчиха и партньорите на театъра от Интернешънъл талант клъб, Канада. Те удостоиха Димитър Чернев с грамота за Цялостен принос към българския театър и към фестивала „Вълшебната завеса“.
Наградата на канадския клуб за най-добър драматургичен текст получи Лиляна Байлова – грамота и чек за 1000 долара.


]


Новина от Областна администрация Търговище
( http://www.tg.government.bg/news.php?extend.286 )