Новина: Изложба „Портрети на бележити българи“ е открита в областна администрация Търговище (фото галерия)
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от admin
сряда 12 април 2017 - 09:25:45

По инициатива на областния управител на Търговище Валери Симеонов, днес в сградата на областната администрация бе открита изложба „Портрети на бележити българи“. Експозицията включва портрети на български царе, поети и революционери, живели от средните векове до днес. Творбите са на ученици от кръжока по живопис в Първо основно училище „Христо Ботев”, с ръководител Ивелина Белчева.

„Когато човек се озове пред тези произведения, не му остава друго, освен да им се възхити, а в последствие да поиска да сподели радостта си от това, че са създадени от талантливите деца на Търговище.“ - с тези думи областният управител Валери Симеонов откри изложбата.На откриването бяха представители на Регионалния исторически музей, Държавния архив, Регионална библиотека „Петър Стъпов“, Патриотичен клуб „Възраждане“ и др. За да поздравят младите художници, дойдоха и много приятели и ценители на изобразителното изкуство.

„Тази изложба е вечна, както са вечни гербът и държавата. В нея няма мода, но има много история, традиция и непреходност. Днес, ние българите се нуждаем точно от това.“, каза при представянето й художникът Румен Райнов.

Благодарност към децата и към техните учители, изразиха председателят на Патриотичен клуб „Възраждане“ Савин Савов и ставрофорен иконом Славчо Проданов. Той пожела светли празници на всички и благослови с: „Бог да пази нашия град, отечеството и народа ни от всяко зло!“.
Новина от Областна администрация Търговище
( http://www.tg.government.bg/news.php?extend.269 )