Новина: Изложба „Портрети на велики българи” откриха в Търговище
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от admin
сряда 01 март 2017 - 14:23:18

Изложба „Портрети на велики българи”откриха днес в Търговище. Тя е посветена на Националния празник – 3 март и включва 30 портрета на велики българи – царе, поети, революционери, живели от средните векове до днес. Картините са на ученици от кръжока по живопис в Първо основно училище „Христо Ботев”, с ръководител Ивелина Белчева. Експозицията е представена в арт галерията на Регионалната библиотека.

Официални гости на откриването бяха областният управител на Търговище Валери Симеонов и секретарят на администрацията Тодорка Танева.

„Мили деца, благодаря ви, че ни поканихте на този своеобразен урок по родолюбие! В навечерието на Националния празник, това е едно от най-хубавите неща, които могат да се случат в Търговище.” – каза в приветствието си областният управител Валери Симеонов.Той покани малките художници да изложат творбите си и в сградата на областната администрация.

„Респект към таланта и труда на децата и техните учители! Изложбата е повод за гордост и съм убеден, че държавните ни мъже трябва да видят колко талантливи деца растат в Търговище. Вярвам, че докато ви има вас, ще има го има и нашия град!” - каза още Симеонов.

Сред гостите на събитието бе и утвърденият търговищки художник Румен Райнов.

„Великите българи са духовността на нацията ни, нашите стожери и нашата идентичност. Ако децата ни забравят тези неща, значи ние изчезваме като нация. Дълбок поклон и голяма похвала за тази уникална изложба.” – каза той.

Новина от Областна администрация Търговище
( http://www.tg.government.bg/news.php?extend.239 )