Новина: Областният управител Светлин Бонев беше гост на празника по повод 90-годишнината от създаването на НЧ „Развитие" в село Стража
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от admin
събота 29 октомври 2016 - 15:03:44

Областният управител Светлин Бонев присъства на празника по повод 90-годишнината от създаването на НЧ „Развитие" в село Стража. Той поднесе кошница с цветя и поздравителен адрес, с който поздрави работещите в читалището. „Днешният празник е признание за всички Вас – читалищни деятели, самодейци и даровити хора, които продължавате просветното и културно дело, създадено от Вашите предци. Продължавайте да пазите фолклорното наследство и местните обичаи и да ги предавате на идните поколения!Желая Ви здраве, вдъхновение и много успехи”, се каза в поздравителния адрес на областния управител.

На тържеството беше представена презентация на свършеното от читалището през последните 5 години, бяха наградени и най-активните участници в дейностите. Самодейците от читалище „Развитие" поздравиха всички гости и жители на селото с богата празнична програма, в която взеха участие и самодейците от НЧ „Развитие“ – Велики Преслав.НЧ „Развитие – 1926“ в Стража е носител на множество отличия на общинско, регионално и национално ниво. Два пъти е удостоявано и за най-добро читалище на годината в церемонията за годишните награди на читалищата от община Търговище.
Новина от Областна администрация Търговище
( http://www.tg.government.bg/news.php?extend.203 )