Дата / Час


вторник 10 септември 2019 - 14:35:20
изглед за печат
Днес, 10.09.2019 г., Областният управител г-н Митко Стайков ръководи ежеседмичното заседание на Областната епизоотична комисия (ОЕК). Заседанието се провежда във връзка с усложнената обстановка в страната, относно болестта Африканска чума по свинете.
В заседанието участваха членовете на Областната епизоотична комисия, както и представители на общините, Областно пътно управление, представители на свиневъдни ферми тип А от територията на областта, организации, имащи отношение към автобусния транспорт и собственици на автогари.
На заседанието д-р Цонева - директор на ОДБХ Търговище представи информация за епизоотичната обстановка в страната и областта.
Новооткритите огнища на болестта в страната за периода 04-10.09.2019 г. са три и са открити по диви свине в областите Смолян и Русе.
Обстановката в област Търговище на този етап е спокойна.
Ветеринарните власти отчетоха, че продължава изплащането на подпомагането в размер на 300 лв./двор за почистване и дезинфекция на обекти от тип „заден двор“, което се полага на стопаните, доброволно заклали животните си.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище