Дата / Час


четвъртък 07 февруари 2019 - 16:16:55
изглед за печат
Походът се провежда всяка година от 27 май до 2 юни, в една походна колона по 120-километровия „Ботев път“ от Козлодуйския бряг до връх Околчица във Врачанския балкан. През 2019 г. походът се провежда под патронажа на г-жа Цвета Караянчева Председател на 44-тото Народно събрание на Република България, по случай 143 години от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета.
В похода могат да участват: групи ученици, туристически дружества от страната, клубове и секции по туризъм с неограничен брой туристи. По маршрута могат да се включват индивидуални участници и самостоятелни групи, които не принадлежат към определена организация. В маршрута са включени обекти от „Опознай България – 100 национални туристически обекта“ и „Опознай родния край“.
Походът се провежда със съдействието на Министерски съвет, Министерство на образованието и науката, Регионалните управления на образованието, Български туристически съюз, СКО „Леденика“ - Враца, общините, през чиито територии преминава походът. За провеждане на 73-тия Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета - Козлодуй – Околчица“, 2019 г. Областна администрация - Враца разработи Регламент, определящ реда и начина на участие в туристическата проява.
Областна администрация - Враца осигурява: почистване и обезпаразитяване на маршрута и биваците; полеви мивки, мобилни тоалетни кабини е душ контейнери; екипи на ЦСМП - Враца, ОД на МВР - Враца, РД ПБЗН – Враца; придвижването на всички автомобили до биваците се извършва в организирана автоколона при спазване на Закона за движение по пътищата; културно-художествена програма; транспорт за бивачните съоръжения на ученическите групи; автобусен транспорт от гр. Враца до гр. Козлодуй на 27.05.2019 г. и от връх Околчица до гр. Враца на 02.06.2019 г. за ученическите групи; храна и питейна вода за учениците и техните ръководители, участници в похода (три пъти дневно), съгласно утвърдено меню, отговарящо на изискванията на националното законодателство за здравословно хранене на ученици. Всички желаещи да участват в похода трябва да изпратят попълнена заявка (приложение 1 за ученически групи) или (приложение 2 за туристическа група/индивидуални пълнолетни лица) в срок до 30.04.2019 г. на адрес: гр. Враца 3000, бул. „Демокрация“ № 1, Областна администрация - Враца или сканирана с подпис и печат на електронна поща: obl-vr@vratsa.government.bg.
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище