Дата / Час


четвъртък 31 януари 2019 - 19:31:03
изглед за печат
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети спортните обекти в Търговище заедно с областния управител Митко Стайков, зам. областния управител Панайот Димитров и с кмета на града д-р Дарин Димитров.
Визитата на министъра започна от залата по вдигане на тежести на спортен клуб „Светкавица“ в спортното училище „Никола Симов“.
„Имаме европейска шампионка по вдигане на тежести Ивана Петрова, която е израснала в тази зала. Тук е станала атлет. Виждате какви са мизерни условията. Това не е мястото, където могат да се провеждат нормални тренировъчни занимания. Затова заедно с кмета и областния управител решихме да се направи основен ремонт на цялото помещение“, каза министър Кралев пред присъстващите в залата. Той съобщи, че залата ще бъде основно ремонтирана по проект на Общината, за който Министерството на спорта ще отпусне над 70 хил. лв. Министърът уточни, че при необходимост ще бъдат отпуснати допълнително средства за закупуване на нови комплекти спортни уреди. Ремонтът на залата е с цел популяризиране на спорта в града, както и да стимулира подрастващите към системни и всекидневни занимания със спорт.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище