Дата / Час


вторник 09 октомври 2018 - 17:53:41
изглед за печат
Днес, 09.10.2018 г., официално бе открита изцяло обновената Детска градина „Приказка” в Търговище. На церемонията присъстваха областният управител г-н Митко Стайков, кметът на града д-р Дарин Димитров, секретарят на общината г-жа Христалина Халачева, директорът на детската градина г-жа Даниела Димитрова, ръководителят на проекта г-жа Мирослава Павлова, общински съветници и др.
В своето приветствие кметът д-р Дарин Димитров съобщи, че това е първият изцяло обновен обект от образователната инфраструктура и към момента се ремонтират още една детска градина, ясла и основно училище.
Г-жа Даниела Димитрова благодари на всички, които са дали своя принос за обновяването на детската градина и изяви желанието си всички стаи да бъдат пълни с деца. Към момента в ДГ „Приказка” се обучават 96 деца, разпределени в 5 групи.
Официалната церемония по откриването на детската градина продължи с църковен водосвет и лисване на менче с вода от кмета на града. Музикален поздрав – песен и пирински танц, представиха децата от „Шарено герданче” към ОМД – гр. Търговище. Празнична програма беше подготвена и от възпитаниците на ДГ „Приказка”.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище