Дата / Час


сряда 14 август 2019 - 19:29:24
изглед за печат
Днес, 14.08.2019 г., Министър-председателят на Република България г-н Бойко Борисов посети стъкларския холдинг „Тракия Глас България“ ЕАД край Търговище. Заедно с него бяха министърът на финансите г-н Владислав Горанов, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството г-н Николай Нанков, областният управител г-н Митко Стайков и кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров.
По време на посещението г-н Зеки Будак – директор на завода за плоско стъкло в Тракия Глас България ЕАД, заяви, че през 2013 г. е пусната в експлоатация първата линия за производство на плоско стъкло в Търговище. А преди осем месеца нейният производствен капацитет се е изчерпал и от предприятието са инвестирали 45 млн. евро за цялостна подмяна на съоръжението, което е едно от трите най-големи в света и най-голямото за производство на плоско стъкло в Европа.

Ръководството на завода запозна премиера и с проблемите по пътната инфраструктура от общинския център до предприятието. Премиерът Борисов пое ангажимент държавата да помогне на община Търговище да реновира пътната инфраструктура до завода на „Тракия Глас България ЕАД“. Извеждащият път от предприятието е изключително важен, тъй като по него ежедневно преминават над 50 автобуса, превозващи работници от областта и цяла североизточна България, както и множество тирове, изнасящи стока. Със съпътстващите дейности работните места, създадени от инвеститора са близо 5000.
Министър-председателят направи инспекция и на строителството на автомагистрала „Хемус“ между пътните възли „Белокопитово“ и „Буховци“, на територията на областите Шумен и Търговище. Участъкът е 16,32 км и трябва да е готов през 2021 г.
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище