Дата / Час


сряда 07 август 2019 - 21:14:22
изглед за печат
Днес, 07.08.2019 г., заместник областният управител на област Търговище г-н Панайот Димитров бе официален гост при откриването на пътуващата изложба "Духът на акварела", част от Второто международно триенале по акварел.
Експозицията пристигна в Търговище от Варна, като ще гостува и в други осем града на страната. А Художествена галерия "Никола Маринов" - Търговище е съорганизатор на проявата.
В експозицията са представени 276 творби на художници от 51 държави, като българските участници са 69.
"Тази изложба е една феерия от цветове и багри, истинско пиршество за очите и душите ни", каза при откриването директорът на галерията г-н Пламен Проданов, като отбеляза, че по стечение на обстоятелствата международната акварелна експозиция съвпада с изложената представителна изложба "Никола Маринов и неговите ученици", посветена на 140-тата годишнина от рождението на големия български акварелист.
Куратор на изложбата "Духът на акварела" е г-жа Селма Тодорова - председател на международното акварелно общество в България. По време на откриването пред гостите на събитието г-жа Тодорова представи артистична демонстрация на рисуване с техниката акварел
Изложбата ще остане в Търговищката галерия до края на месец август, когато ще отпътува за ХГ "Асен и Илия Пейкови" в Севлиево.Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище