Дата / Час


вторник 19 февруари 2019 - 17:04:06
изглед за печат
Днес, 19.02.2019 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков и заместник областният управител г-н Панайот Димитров се преклониха пред паметта на Апостола на свободата Васил Левски. В общоградското поклонение за 146 години от гибелта му, което се организира от Община Търговище, се включиха представители на общинската и областната администрация, на политически и просветни институции общински съветници, граждани и др.
Тържественото отбелязване на годишнината започна в храм „Св. Йоан Рилски”, където официалните лица и гражданите запалиха свещички. По инициатива на Обществен комитет „Васил Левски” и Архиерейското наместничество бе отслужена панихида.
Церемонията продължи пред барелефа на Апостола на ул. „Васил Левски”. Там, ученици от I СУ „Св. Седмочисленици“ представиха музикално-поетичната композиция „И днес чуваме гласа му“, посветена на делото на Левски. В програмата участва и Духовият оркестър към Община Търговище.
Присъстващите поднесоха венци и цветя на признателност и запазиха едноминутно мълчание в почит на живота и делото на Апостола.
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище