Дата / Час


неделя 10 юни 2018 - 20:00:54
изглед за печат
Днес, 10.06.2018 г., се навършват 135 години от обявяването на Попово за град. По този повод в бялото градче беше организирано тържествено отбелязване на годишнината. Официален гост на празника беше областният управител на Търговище г-н Митко Стайков.
Тържественото честване започна със Света Литургия в храм „Свето Успение Богородично”, отслужена от тивериополския епископ Тихон.
От 11.00 часа в Дома на културата областният управител се включи в тържествена сесия на Общински съвет – Попово.
„В Попово винаги е имало умни, успели, достойни личности, хора, които са намерили своята реализация не само в града и общината, но и на национално ниво”, заяви губернаторът по време на сесията. Той благодари на кмета на общината Людмил Веселинов и на всички общински съветници за положителното гласуване относно консолидацията на ВиК асоциацията, като уточни, че когато общината и държавата вървят ръка за ръка, въпреки политическите различия, се намират добри решения в името на благото на хората.
Тържествената програма продължи с посещение на Международното търговско-промишлено изложение и празничен концерт на художествените състави от Попово и от побратимените и приятелски на Попово градове.
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище