Дата / Час


сряда 06 юни 2018 - 17:20:19
изглед за печат
Днес, 06.06.2018 г., около 60 ученици от Професионална гимназия по транспорт и лека промишленост гр. Омуртаг и Основно училище „Христо Ботев” село Камбурово посетиха Народното събрание. Визитата бе организирана със съдействието на областния управител на Търговище г-н Митко Стайков. По време на посещението си учениците бяха придружени от началника на кабинета на министъра на образованието и науката г-н Николай Стефанов, началника на Регионалното управление на образованието в Търговище г-жа Елка Станчева, както и от директорите на двете училища – г-жа Райна Борисова и г-жа Здравка Динчева.
По време на посещението учениците се срещнаха с председателя на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева. След разговора си с нея децата и младежите имаха възможността да се качат на балкона в пленарната зала, откъдето пряко наблюдаваха работата на народните представители.
Опознавателната разходка продължи в Северното фоайе на Народното събрание, където учениците се срещнаха с председателя на групата на ПП ГЕРБ г-н Цветан Цветанов. „Изключително съм радостен, че днес в Народното събрание разговарях с ученици от Професионалната гимназия по транспорт и лека промишленост в гр. Омуртаг и от ОУ "Христо Ботев" в с. Камбурово”, написа веднага след срещата си с тях Цветанов в официалната си фейсбук страница. Той пожела на учениците приятна ваканция, през която да се заредят с нови сили и положителни емоции за новата учебна година и ги посъветва винаги да слагат образованието си на първо място, за да няма в бъдеще затворени врати за тях.
Учениците имаха и възможността да разгледат снимки на всички председатели на Народното събрание, както и да се запознаят с историята на емблематичната сграда. Тя е построена през 1884 - 1886 г. по проект на арх. Константин Йованович - виенски и швейцарски възпитаник. Изградена е в неоренесансов стил, като вътрешно е преустройвана многократно, но основният й изглед е запазен. Сградата има историческо значение и е обявена за паметник на културата.
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище