Дата / Час


понеделник 14 май 2018 - 17:36:15
изглед за печат
Днес, 14.05.2018г., официално бе открит традиционния пролетен панаир в Търговище. Събитието съвпадна с честването на официалния празник на града. Официален гост на проявите бе областният управител на Търговище г-н Митко Стайков.
Празничните прояви стартираха с ритуал по издигане на знамената на площад „Свобода”. След приветствието на кмета на Търговище д-р Дарин Димитров бяха наградени победителите в конкурса за фоторазказ „Търговище днЕС”. Програмата продължи с тържествено заседание в зала „Христо Самсаров” в Община Търговище, където гости бяха няколко чуждестранни делегации.
„За мен е чест да ви честитя празника и да благодаря за подкрепата на общинските съветници към ръководството на Община Търговище, въпреки политическите различия”, заяви областният управител по време на тържественото заседание. Той подчерта, че всички жители и граждани могат да се гордеят с това, че град Търговище видимо става по-добро място за живеене, благодарение на добрия диалог между институциите.
От 11.00 ч. започна дефиле на мажоретен състав „Търговище” към ЦМДИ и Духовия оркестър от площад „Свобода” до Художествена галерия „Никола Маринов”, където от 11.30 ч. с прерязване на лента бе открит традиционния пролетен панаир.
Официалните гости разгледаха двете изложбени зали, в които тази година над 100 търговци и производители са подредили свои щандове.
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище