Дата / Час


петък 11 май 2018 - 17:48:44
изглед за печат
Днес,11.05.2018г., Oбластният управител на област Търговище г-н Митко Стайков бе гост на официалното откриване на новата джамия в търговищкото село Миладиновци. Събитието бе уважено от главния мюфтия на мюсюлманите в Република България Мустафа Хаджи, заместник-главния мюфтия Ахмед Хасан, районния мюфтия на Търговище – Назиф Расимов, заместник-кмета на Търговище Емине Якубова, заместник-кмета на община Умрание в Република Турция – Месут Йоздемир, множество гости, жители на селото и мюфтии от цяла България.
„За мен е чест да съм тук сред вас и да ви честитя новата джамия”, заяви областният управител и допълни, че толкова духовни лица може би никога не са се събирали на едно място в област Търговище. Той пожела на всички жители на Миладиновци здраве и берекет.
Кметът на село Миладиновци Салих Мусов и районният мюфтия на Търговище изразиха специални благодарности на кмета на община Умрание Хасан Джан, който е съдействал за построяването на джамията. Според тях този ден ще остане паметен за селото, жителите и по-специално за мюсюлманите. В знак на благодарност главният мюфтия връчи плакет на заместник-кмета на община Умрание. Салих Мусов от своя страна дари гостите със символични подаръци.
След прерязването на лентата всички присъстващи разгледаха джамията. Тържествената програма продължи с курбан и молитва за здраве.
Молитвеният дом в село Миладиновци е издигнат за срок от една година на мястото на старата джамия. Общата стойност на градежа е 80 хил. лв. Средствата са осигурени от Община Умрание в Република Турция и местното население, което към днешна дата наброява 200 души, 120 от които са мюсюлмани.


Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище