Дата / Час


вторник 09 януари 2018 - 11:38:38
изглед за печат
На 08.01.2018г., областният управител г-н Митко Стайков участва в честването на 140-годишнината от Освобождението на град Казанлък по покана на кмета на общината Галина Стоянова, заедно с председателят на Народното събрание Цвета Караянчева , Старозагорския митрополит Киприан, депутати от Старозагорски МИР, областният управител на Стара Загора Гергана Микова, представители на Общински съвет – Казанлък, общински съветници.
За първи път гражданите имаха възможност да видят историческия прочит, разигран пред емблематичната Папазова къща за подготовката на Санстефанския мирен договор, осъществен в техния град.

Публиката стана свидетел на историческата среща между пратениците на Високата порта Сервер паша и Намик паша и Великия руски княз Николай Николаевич и неговата делегация, подкрепена от заможните розотърговци от фамилията Папазови, които ги посрещат в своя дом.
Първите мирни преговори между Руското командване и пратениците на султана се провеждат в паметните януарски дни на Освобождението на Казанлък и за първи път се заговаря за бъдеща свободна България.
Тези събития са повод да преосмислим отново делото на героите в името на националната ни кауза и национално обединение.
Нека да помним миналото, да бъдем обединени като народ, да гледаме напред и да помним, че величието на Родината ни се гради от делото на достойно живелите и загинали български герои.

Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище