Дата / Час

Общообразователните училища в областта са реализирали своя прием на 100 процента. В пет паралелки е прекратен приема след 8 клас

понеделник 20 февруари 2017 - 19:46:03
изглед за печат
Комисията по заетост към Областния съвет за развитие обсъди и одобри план-приема в държавните и общински професионални училища на територията на област Търговище през учебната 2017/2018 г. Заседанието се проведе днес, 20.02.2017 г. и бе водено от областния управител Валери Симеонов.

По време на заседанието стана ясно, че на територията на Търговищка област няма закрити училища. Пет са закритите паралелки, които не са успели да изпълнят заявения план прием, три от тях са в Търговище и по една в Попово и Омуртаг.

Сред положителните тенденции, които се наблюдават през последните години, е
повишеният брой осмокласници, които продължават обучението си на територията на област Търговище, за сметка на тези, които избират да учат в друга област.По данни на Регионалното управление на образованието (РУО) Търговище, учениците от областта, които през настоящата учебна година завършват 7 клас са 1015. Те ще могат да кандидатстват в 46 профилирани и 27 професионални паралелки.

Завършващите 8 клас са 735, като техният прием ще бъде в 32 профилирани и 23 професионални паралелки.

От инспектората отчитат засилен интерес на кандидат-гимназистите към общообразователните училища.


Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище