Дата / Час


сряда 08 февруари 2017 - 09:33:15
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев присъства на годишния отчет - анализ за дейността на служителите от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. По време на отчета стана ясно, че през 2016 година службите са реагирали общо на 699 повиквания и са взели участие в ликвидирането на 662 произшествия. Общо пожарите са 471 в обекти на обществения и частния сектор, от които 122 бр. са с материални загуби. В сравнение с 2015 г., броят на пожари с щети е намалял с 2 бр. Най-много пожари с нанесени материални загуби са ликвидирани от РСПБЗН - Търговище, където се отчита и най-висока интензивност на повикванията в региона, РСПБЗН - Попово се нарежда на второ място по интензивност, а с най-малка интензивност е РСПБЗН-Антоново.

За периода, служителите от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в областта са участвали в 46 аварийно-спасителни дейности и 145 технически помощни операции. Статистиката показва, че броят на аварийно-спасителните дейности е приблизително същият за тази година (съответно за 2015 са били 48, а технически помощни операции и 120). За 2016 г. при пожари няма загинали, като за 2015 г. са загинали двама души. Пострадали са двама граждани, за същия период на 2015 г. пострадалите са също двама.

Областният управител благодари на директора на РДПБЗН-Търговище за доброто сътрудничество през годината и поздрави служителите за оказаната помощ в Хитрино, както и за справянето с тежката зимна обстановка и недопускането на инциденти. Той изрази увереност, че непрекъснатият контакт между двете институции ще продължи, за да бъде осигурена безопасността и сигурността на гражданите.

Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище