Дата / Час


понеделник 30 януари 2017 - 13:33:52
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев проведе консултации за състава на РИК-Търговище в 28 МИР за произвеждане на изборите за народни представители на 26 март 2017 г.

Съгласно решение на Централната избирателна комисия, съставът на РИК – Търговище наброява 13 членове. Разпределението им по квоти е съответно – по четирима представители на ПП ГЕРБ, по двама от Коалиция „БСП лява България” и ПП ДПС, и по един представител от Реформаторски блок, Патриотичен фронт, България без цензура, ПП Атака и АБВ.

По време на консултациите, политическите партии постигнаха съгласие председателят на РИК-Търговище да бъде от ПП ГЕРБ, а секретарят от ПП ДПС. Комисията ще има двама зам.-председатели - от коалиция „БСП лява България” и Коалиция „ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ-НФСБ И ВМРО“.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

неделя 29 януари 2017 - 18:19:56
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев присъства на проявите, посветени на 139-ата годишнина от Освобождението на Търговище. Тържествения ден започна с възстановка на историческите събития от паметния ден през далечната 1878 г.

По-късно, пред паметника на генерал Ернрот и на Морената в кв. Варош бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност към саможертвата и героизма на падналите за свободата. В храм „Св. Успение на Пресвета Богородица“ беше отслужена панахида за загиналите,а точно в 12.00 часа камбаните на църковния храм огласиха с тържествения си звън целия град.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 26 януари 2017 - 19:49:00
изглед за печат
На 29.01.2017 г. (неделя) от 13,00 часа в пресцентъра на Областна администрация – Област Търговище ще се проведат консултациите за назначаване на Районна избирателна комисия за изборен район двадесет и осми Търговищки.
На основание чл. 60 от Изборния кодекс
При областния управител се провеждат консултации, които са публични. Денят, часът и мястото на провеждането им се съобщават публично и се публикуват на интернет страницата на областната администрация не по-късно от три дни преди провеждането им.
(2) В консултациите участват парламентарно представените партии и коалиции и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени. В консултациите може да участват и други партии и коалиции.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 24 януари 2017 - 11:50:50
изглед за печат
На пресконференция, Областна администрация и сдружение “Бизнес център - Бизнес инкубатор - Търговище” ще представят информация за проект: „Младежки информационно - консултантски център“ - гр. Търговище, който се реализира по Национална програма за младежта (2016-2020), Подпрограма 1 – Развитие на мрежа от младежки информационно - консултантски центрове (МИКЦ) на Министерство на младежта и спорта.

Брифингът ще се проведе на 27.01.2017 г. /петък/ от 10:30 часа в пресцентъра на Областна администрация Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 24 януари 2017 - 09:17:48
изглед за печат
На тържество във II СУ “Проф. Никола Маринов“ в гр. Търговище бяха отчетени резултатите от проекта „Малки защитници на възрастните хора“, с който ОД МВР-Търговище участва в обявения от Европейската мрежа за превенция на престъпността национален конкурс, чиято тема за 2016 г. бе „Превенция на престъпленията срещу възрастни хора“. Този проект на дирекцията бе класиран на второ място в конкурса за същата година в системата на МВР.

Основен партньор на полицията по реализиране на проектните дейности бяха ученици и техни преподаватели от училището. В рамките на проекта, 20 осмокласници, завършили преди 2 години Детската полицейска академия, подбрани изключително на доброволен принцип, се включиха в обходите на полицейски инспектори по домовете на самотноживеещи възрастни хора в гр. Търговище. Децата разясниха на стопаните им основните престъпни схеми, които използват извършителите на телефонни измами и им раздадоха изработени със съдействието на Областна управа-Търговище флаери с кратки съвети за правилно и адекватно поведение в случай, че се опитат да ги въведат в заблуждение по телефона.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 09 януари 2017 - 10:58:27
изглед за печат
В Областна администрация Търговище се проведе заседание на Областния кризисен щаб. На него бе обсъдена обстановката в Омуртаг след обявеното бедствено положение в общината и бяха начертани основните приоритети за работа на държавните и общинските институции при зимни условия.

Към момента, 46 машини на Областно пътно управление почистват републиканската пътна мрежа на територията на област Търговище. Основните пътища са проходими. Ограничава се движението на всички МПС по третокласната пътна мрежа на областта. Пътят Омуртаг-Котел е проходим за автомобили до 10 т. само с вериги.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 06 януари 2017 - 14:37:13
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев присъства на честването на големия християнски празник Богоявление в Търговище. На церемонията, състояла се на централния площад „Свобода”, протойереите Бисер Христов, Димитър Байков и Анатоли Тодоров извършиха празничния водосвет и благословиха присъстващите за здраве, поръсвайки ги с осветена вода.

Точно в 12 часа Светия кръст бе хвърлен и 4 мъже скочиха в ледените води на градския шадраван, за да го извадят. Пръв до християнския символ достигна Ангел Митев от Велики Преслав, който по традиция получи парична премия, събрана от дарители.

Празникът се провежда за 26 поредна година, а негови организатори са Архиерейското наместничество и Община Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 133 [134] 135 ... 163 164 165

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище