Дата / Час

Пред паметта на Дякон Левски днес отдадоха почит oбластният управител на Търговище Валери Симеонов и секретарят на администрацията Тодорка Танева

неделя 19 февруари 2017 - 14:33:26
изглед за печат
За пореден път, в деня на тъжната годишнина, жителите на Търговище сведоха глави пред подвига и делото на Апостола на свободата Васил Левски.

В негова памет, в храм „Св. Иван Рилски“, бе отслужена панихида, на която присъстваха областният управител на Търговище Валери Симеонов и секретарят на администрацията Тодорка Танева.

Официалната церемония се проведе пред барелефа на Апостола, където те поднесоха венец и изразиха своята почит и признателност с едноминутно мълчание.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 17 февруари 2017 - 09:18:55
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Валери Симеонов ще участва в работна среща във връзка с предстоящите избори за народни представители на 26 март 2017 г.

Срещата ще се проведе днес, 17 февруари, от 14 часа в Гранитната зала на Министерския съвет. На нея ще присъстват заместник министър-председателят по вътрешния ред и сигурност и министър на отбраната Стефан Янев и всички 28 областни управители. За участие са поканени и представители на Централната избирателна комисия.

По време на срещата ще се обсъждат въпроси, свързани с подготовката и повеждането на изборите, разпределението на ангажиментите по осигуряването на изборните книжа и материали, финансирането на разходите и взаимодействието между администрациите и комисиите.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 16 февруари 2017 - 16:13:22
изглед за печат
Областната администрация - Търговище ще е домакин на семинар на тема „Координационен механизъм за помощ и подкрепа на пострадали от домашно насилие" - път към дългосрочното прекратяване на домашното насилие. Организатори на събитието са „Асоциация НАЯ” – Търговище и Фондация „Асоциация Анимус”.

Семинарът ще се проведе в пресцентъра на Областната администрация на 17 февруари 2017 година от 9,00 часа.

За участие в него са поканени професионалисти от петте общини в региона, които работят по случаи на домашно насилие - служители на полицията, социалните служби, съдилищата и прокуратурите, лекари, учители, доставчици на социални услуги и др. Събитието ще открие заместник-областният управител Стефан Иванов.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 09 февруари 2017 - 16:00:10
изглед за печат
Новият областен управител на Търговище Валери Симеонов официално встъпи в длъжност днес. На церемония в сградата на Областна администрация, досегашният губернатор Светлин Бонев връчи на Валери Симеонов печата на администрация като му пожела здраве и успехи.

„Ръководихме администрацията успешно. Силно се надявам това, което сме започнали да бъде надградено“, каза Светлин Бонев. Той заяви, че Областна администрация Търговище е на едно от водещите места в страната и нейната работа винаги е оценявана високо. „За две години като областен управител направихме инвестиции в сградния фонд, който стопанисваме и имотите държавна собственост. Оптимизирахме всички договори, защото нашата идея винаги е била, че държавните средства трябва да се изразходват изключително внимателно и прозрачно“, подчерта Бонев.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 08 февруари 2017 - 10:58:14
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев награди механик-водачът на МТЛБ към РДПБЗН-Търговище Мирослав Бонев за участието му в дейностите за преодоляване на тежката зимна обстановка в община Омуртаг. По време на бедственото положение в общината, Мирослав Бонев е бил единствения водач на МТЛБ, работил денонощно за справяне с кризисната ситуация след обилните снеговалежи в началото на месец януари.

Областният управител благодари на Мирослав Бонев за проявения професионализъм и му пожела крепко здраве и бъдещи успехи.
Областна администрация Търговище

сряда 08 февруари 2017 - 09:33:15
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев присъства на годишния отчет - анализ за дейността на служителите от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. По време на отчета стана ясно, че през 2016 година службите са реагирали общо на 699 повиквания и са взели участие в ликвидирането на 662 произшествия. Общо пожарите са 471 в обекти на обществения и частния сектор, от които 122 бр. са с материални загуби. В сравнение с 2015 г., броят на пожари с щети е намалял с 2 бр. Най-много пожари с нанесени материални загуби са ликвидирани от РСПБЗН - Търговище, където се отчита и най-висока интензивност на повикванията в региона, РСПБЗН - Попово се нарежда на второ място по интензивност, а с най-малка интензивност е РСПБЗН-Антоново.

За периода, служителите от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в областта са участвали в 46 аварийно-спасителни дейности и 145 технически помощни операции. Статистиката показва, че броят на аварийно-спасителните дейности е приблизително същият за тази година (съответно за 2015 са били 48, а технически помощни операции и 120). За 2016 г. при пожари няма загинали, като за 2015 г. са загинали двама души. Пострадали са двама граждани, за същия период на 2015 г. пострадалите са също двама.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 30 януари 2017 - 16:19:21
изглед за печат
В Областна администрация Търговище беше представен проект „Младежки информационно-консултантски център“, разработен от Сдружение „Бизнес център- Бизнес инкубатор-Търговище”. Проектът е одобрен за финансиране от Министерството на младежта и спорта, като общата му стойност е 38 537 лв. Собственият финансов принос на СНЦ „Бизнес център-Бизнес инкубатор- Търговище” е в размер на 3 994 лв. Партньор в реализирането на проекта е Областна администрация Търговище.

Целевата група са млади хора на възраст от 15 до 29 г., като идеята е в проектните дейности да се включат минимум 300 младежи от Търговище, Антоново, Омуртаг, Попово и Опака. Основната цел е да бъдат създадени предпоставки за подобряване качеството на живот и реализация на младите хора, повишаване на мотивация им по отношение на тяхното личностно развитие и др.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 132 [133] 134 ... 163 164 165

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище