Дата / Час


понеделник 08 август 2016 - 14:01:34
изглед за печат
Предстои да стартират ремонтните дейност на път III-5102 “Мировец – Буховци – Острец – Надарево – Дългач – Певец“. Ремонтът на пътя ще се осъществи след като през месец юни областният управител Светлин Бонев и директорът на Областно пътно управление-Търговище инж. Марчо Марчев потърсиха съдействие от Министерство на регионалното развитие и благоустройство и Агенция „Пътна инфраструктура“. В отговора си до г-н Бонев, от Агенцията информират, че с оглед незадоволителното състояние на 30-километровата отсечка, Агенция „Пътна инфраструктура“, въпреки ограничената финансова рамка за поддържане на републиканските пътища, ще пренасочи средства от други обекти, за да бъде извършено изкърпване на най-компрометираните участъци от пътя с цел осигуряване на проходимост. Ремонтните дейности ще стартират през август т.г.

В писмото до Областния управител се посочва още, че при осигурено целево финансиране в размер на 9 800 000 лв., експлоатационното състояние на участъка ще бъде подобрено чрез дейности по възстановяване на асфалтовата настилка, отводняване, полагане на хоризонтална маркировка и монтиране на вертикална сигнализация. Със средствата ще може да бъде възстановена и проходимостта на моста между селата Буховци и Острец, който е със силно влошено експлоатационно състояние, а тротоарната конзола е в аварийно състояние.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

неделя 31 юли 2016 - 13:26:17
изглед за печат
Министър-председателят Бойко Борисов проведе днес работна среща с кметовете от областите Търговище, Разград и Шумен. В нея взеха участие министърът на финансите Владислав Горанов, народният представител д-р Венка Стоянова и областният управител Светлин Бонев. Повод за срещата бяха отпуснатите от Министерски съвет в сряда допълнителни средства за неотложни ремонти на инфраструктура, водоснабдяване, канализация, детски градини, училище и др. По бюджета на община Търговище бяха отпуснати 1 500 000 лв. за изграждане на обект:„Реконструкция на ул."Поп Сава Катрафилов" от бул."Трайко Китанчев" –кръстовище ул. "В.Петлешков" до кръстовище ул.„Любен Каравелов".По бюджета на община Омуртаг средствата са в общ размер на 350 000 лв. разпределени както следва: изграждане на детска площадка номер 1 в гр. Омуртаг- 80 000 лв.;за ремонт и рехабилитация на уличната мрежа на територията на община Омуртаг – 270 000 лв. По бюджета на община Опака за благоустрояване на училищни площадки и създаване на зони за отдих и спорт в общината – 330 000 лв. По бюджета на община Антоново за доизграждане на градска пречиствателна станция за отпадни води на гр. Антоново и изграждане на пътища в общината са отпуснати 350 000 лв.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 27 юли 2016 - 16:24:35
изглед за печат
1 100-годишнината от успението на Св. Климент Охридски беше отбелязана днес в Двора на кирилицата в Плиска. Сред официалните гости на събитието бяха главният секретар на Областна администрация Търговище Тодорка Танева, кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров, областните управители на Шумен, Добрич и Варна, директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров и др.

Тържествената програма започна с водосвет, отслужен от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Половин час по-късно пред гостите бе представена театрална възстановка, която пресъздаде пристигането на учениците на светите братя Кирил и Методий в Плиска. Урок по житие на св. Климент Охридски изнесе проф. Пламен Павлов, който подчерта, че книжовникът е една от най-влиятелните личности не само в българската история, но и в световната.

Събитието бе организирано от създателя на Двор на кирилицата Карен Алексанян.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 21 юли 2016 - 16:15:58
изглед за печат
Представители на малкия и среден бизнес от област Търговище взеха участие в организирания от Областна администрация информационен ден, относно възможностите за финансиране на проекти по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020г. Форумът беше открит от Главния секретар на Областна администрация Тодорка Танева, която подчерта, че малките и средни предприятия играят важна роля в развитието на българската икономика и са ключов източник за създаване на работни места и нови бизнес идеи. Тя каза още, че по данни на Информационната система за еврофондовете, към настоящия момент пет фирми от област Търговище изпълняват проекти за подобряване на производствения капацитет по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” на обща стойност около 3 400 000 лв.

В рамките на информационния ден, Владимир Бобев – началник на Регионален сектор–Варна, Дирекция „Европейски фондове и конкурентоспособност” към Министерство на икономиката представи процедура „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия“ по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020г. Основната цел на процедурата е предоставяне на фокусирана подкрепа на българските малки и средни предприятия за насърчаване изпълнението на мерки за енергийна ефективност с цел постигане на устойчив растеж и конкурентоспособност на икономиката.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 14 юли 2016 - 15:37:56
изглед за печат
Областна администрация-Търговище организира информационен ден за представителите на малкия и среден бизнес, относно възможностите за финансиране на проекти по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020г.

На събитието ще бъдат представени процедура „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия“ по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020г. и процедура „Развитие на управленския капацитет и растеж на МСП“ по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020г.

Лектор ще бъде Владимир Бобев – началник на Регионален сектор–Варна, Дирекция „Европейски фондове и конкурентоспособност” към Министерство на икономиката.

Срещата ще се проведе на 21.07.2016 г. /четвъртък/ от 10 часа в пресцентъра на Областна администрация-Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 04 юли 2016 - 13:11:33
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев присъства днес на тържеството на ОД на МВР-Търговище, посветено на 5 юли – професионалния празник на служителите от системата на МВР. Гости на празника бяха и народни представители, кметове от областта, представители на съдебната власт, различни институции.

Празникът започна с молебен за здраве и успех на служителите от Областната дирекция, отслужен от Ставрофорен иконом Славчо Проданов и продължи с издигне знамената на Република България и на Европейския съюз. Тържествената част завърши с демонстрации на „Специализираното тактическо звено за бързи действия” към ОДМВР-Търговище и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 01 юли 2016 - 16:15:58
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев официално откри базата за почистване, сушене и съхранение на зърно в село Търновца. Тя е собственост на "ЕМУ" АД и е с приблизителен капацитет 10 хил. тона, с възможност за разширение. Към момента в зърнената база са изградени 3 силоза и високотехнологична лаборатория за изследване качеството на продукцията. Очаква се, инвестицията, която е в размер на 4.5 млн.лв. да допринесе за мощното развитие на зърнообработването в района на Герловото.

Пред събралите се гости бизнесменът Таньо Танев сподели, че сбъдва своя мечта и се надява в бъдеще да последва изграждането на още 3 силоза.

Сред официалните гости на събитието бяха още кметът на Търговище Дарин Димитров, неговия заместник Емине Якубова и секретарят на общината Христалина Халачева.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 116 [117] 118 ... 139 140 141

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище