Дата / Час


понеделник 20 февруари 2017 - 19:50:19
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Валери Симеонов се срещна с директора на Областната дирекция на МВР Николай Ненков и с председателя на Районната избирателна комисия (РИК) Гергана Цонева. На срещата присъства и секретарят на администрацията Тодорка Танева. Тема на разговорите беше междуведомствената координация за обезпечаване на сигурността по време на подготовката и провеждането на изборите за народни представители на 26 март 2017 г.

Акцент бе поставен върху защитата на избирателните права на гражданите, гарантиране на върховенството на закона и съвместните действия на институциите за недопускане на манипулиране на вота.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Общообразователните училища в областта са реализирали своя прием на 100 процента. В пет паралелки е прекратен приема след 8 клас

понеделник 20 февруари 2017 - 19:46:03
изглед за печат
Комисията по заетост към Областния съвет за развитие обсъди и одобри план-приема в държавните и общински професионални училища на територията на област Търговище през учебната 2017/2018 г. Заседанието се проведе днес, 20.02.2017 г. и бе водено от областния управител Валери Симеонов.

По време на заседанието стана ясно, че на територията на Търговищка област няма закрити училища. Пет са закритите паралелки, които не са успели да изпълнят заявения план прием, три от тях са в Търговище и по една в Попово и Омуртаг.

Сред положителните тенденции, които се наблюдават през последните години, е
повишеният брой осмокласници, които продължават обучението си на територията на област Търговище, за сметка на тези, които избират да учат в друга област.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Пред паметта на Дякон Левски днес отдадоха почит oбластният управител на Търговище Валери Симеонов и секретарят на администрацията Тодорка Танева

неделя 19 февруари 2017 - 14:33:26
изглед за печат
За пореден път, в деня на тъжната годишнина, жителите на Търговище сведоха глави пред подвига и делото на Апостола на свободата Васил Левски.

В негова памет, в храм „Св. Иван Рилски“, бе отслужена панихида, на която присъстваха областният управител на Търговище Валери Симеонов и секретарят на администрацията Тодорка Танева.

Официалната церемония се проведе пред барелефа на Апостола, където те поднесоха венец и изразиха своята почит и признателност с едноминутно мълчание.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 17 февруари 2017 - 09:18:55
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Валери Симеонов ще участва в работна среща във връзка с предстоящите избори за народни представители на 26 март 2017 г.

Срещата ще се проведе днес, 17 февруари, от 14 часа в Гранитната зала на Министерския съвет. На нея ще присъстват заместник министър-председателят по вътрешния ред и сигурност и министър на отбраната Стефан Янев и всички 28 областни управители. За участие са поканени и представители на Централната избирателна комисия.

По време на срещата ще се обсъждат въпроси, свързани с подготовката и повеждането на изборите, разпределението на ангажиментите по осигуряването на изборните книжа и материали, финансирането на разходите и взаимодействието между администрациите и комисиите.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 16 февруари 2017 - 16:13:22
изглед за печат
Областната администрация - Търговище ще е домакин на семинар на тема „Координационен механизъм за помощ и подкрепа на пострадали от домашно насилие" - път към дългосрочното прекратяване на домашното насилие. Организатори на събитието са „Асоциация НАЯ” – Търговище и Фондация „Асоциация Анимус”.

Семинарът ще се проведе в пресцентъра на Областната администрация на 17 февруари 2017 година от 9,00 часа.

За участие в него са поканени професионалисти от петте общини в региона, които работят по случаи на домашно насилие - служители на полицията, социалните служби, съдилищата и прокуратурите, лекари, учители, доставчици на социални услуги и др. Събитието ще открие заместник-областният управител Стефан Иванов.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 09 февруари 2017 - 16:00:10
изглед за печат
Новият областен управител на Търговище Валери Симеонов официално встъпи в длъжност днес. На церемония в сградата на Областна администрация, досегашният губернатор Светлин Бонев връчи на Валери Симеонов печата на администрация като му пожела здраве и успехи.

„Ръководихме администрацията успешно. Силно се надявам това, което сме започнали да бъде надградено“, каза Светлин Бонев. Той заяви, че Областна администрация Търговище е на едно от водещите места в страната и нейната работа винаги е оценявана високо. „За две години като областен управител направихме инвестиции в сградния фонд, който стопанисваме и имотите държавна собственост. Оптимизирахме всички договори, защото нашата идея винаги е била, че държавните средства трябва да се изразходват изключително внимателно и прозрачно“, подчерта Бонев.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 08 февруари 2017 - 10:58:14
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев награди механик-водачът на МТЛБ към РДПБЗН-Търговище Мирослав Бонев за участието му в дейностите за преодоляване на тежката зимна обстановка в община Омуртаг. По време на бедственото положение в общината, Мирослав Бонев е бил единствения водач на МТЛБ, работил денонощно за справяне с кризисната ситуация след обилните снеговалежи в началото на месец януари.

Областният управител благодари на Мирослав Бонев за проявения професионализъм и му пожела крепко здраве и бъдещи успехи.
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 108 [109] 110 ... 139 140 141

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище