Дата / Час


понеделник 02 октомври 2017 - 15:33:28
изглед за печат
Какво е да си Областен управител или главен секретар на Областната администрация ще могат да научат младежите от Търговище, включили се в инициативата „Мениджър за един ден“.

Тя е насрочена за 12 октомври 2017 година, но в Търговище ще се проведе ден по-късно-на 13 октомври /петък/.

В инициативата ученици и студенти от цялата страна ще прекарат един реален работен ден в компания, държавни институции и неправителствени организации и се учат директно на техните мениджъри и най-добри служители.

За да се стигне до този ден има подготвителен период, който протича на няколко етапа, описани на http://mfd.jabulgaria.org/ .


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 29 септември 2017 - 17:23:46
изглед за печат
Училищата в област Търговище днес отбелязват Европейския ден на спорта в училище с редица прояви.

Тази сутрин областният управител на област Търговище Митко Стайков даде старт на спортните инициативи в ОУ „Н.Й.Вапцаров“ в с.Врани кон, общ Омуртаг.

Спортния празник започна в 10 часа в двора на училището.

В него се включиха по два тима по футбол, волейбол и един отбор за игра на народна топка.

Малките спортисти се раздадоха напълно на терена, а г-н Митко Стайков награди победителите с топки.
Областният управител похвали учениците за спортния им дух и изказа впечатлението си от двете спортни игрища в двора на училището.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 28 септември 2017 - 16:21:17
изглед за печат
Днес заседава Областния съвет за намаляване на риска от бедствия.

Заседанието бе водено от Областният управител на област Търговище Митко Стайков, който е и председател на Съвета.

Целта на днешното заседание бе формулирането и утвърждаването на правила за състава и работата на Областния съвет, и извършването на анализ за актуалното състояние на Доброволните формирования на територията на областта.

Инспектор Светла Борисова от РД ПБЗН направи обстоен анализ на състоянието на доброволните формирования във петте общини на територията на област Търговище, като най-добре структурирано и окомплектовано с хора и техника се оказа доброволното формирование на община Попово.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 28 септември 2017 - 13:12:42
изглед за печат
Днес, 28 .09., Областният управител Митко Стайков се срещна в кабинета си със зам.министъра на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова.

Областният управител обсъди с г-жа Петрова въпроси, свързани с нивото на безработица в област Търговище, особено сред младите хора и проблемите с незаетата работна ръка .

Зам. – министър Петрова е на посещение в Търговище, за да се срещне с граждани по касаещи ги социални въпроси .


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 27 септември 2017 - 16:41:21
изглед за печат
Митко Стайков поздрави сдружение "Закрила, обич и вяра" , по чиято идея днес в Търговище бе отбелязана 25-та годишнина на организация БАЛИЗ.

Търговищкото сдружение е регионален представител на Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения / БАЛИЗ/ .

Г-н Стайков благодари на „Закрила, обич и вяра“, чийто председател е Диана Маринова, за това че с много енергия и любов подкрепя хората с интелектуални затруднения и защитава техните интереси.

Областният управител получи сувенир от името на БАЛИЗ, а след това заедно с кмета на Търговище д-р Димитров пуснаха в небето 200 балона.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 27 септември 2017 - 16:10:39
изглед за печат
Днес Областният управител на Търговище Митко Стайков присъства на полагането на първа копка на два от петте строителни обекта в гр. Търговище.

Официалните лица на церемонията бяха кметът на общината д-р Дарин Димитров, гл.секретар на местната администрация Христалина Халачева, председателят на общинския съвет Хатидже Алиева, зам.кметове и други.

Единият от обектите е пространството между бул. „Митрополит Андрей“ и ул. „Поп Сава Катрафилов“, където ще бъде извършен цялостен ремонт и ще бъде обновено кръстовище за кръгово движение, а другият-от ул.“Гладстон“ до улица „В.Търново“, където ще бъде извършен цялостен ремонт.

Петте обекта в областния град ще бъдат обновени по проект на Общината „Развитие, обновяване и модернизиране на градската среда в гр.Търговище“ на стойност над 5 млн. лева.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 27 септември 2017 - 15:25:58
изглед за печат
Днес Областният управител Митко Стайков посети пенсионерския клуб в село Бистра, общ. Търговище, където се срещна с част от членовете му.

Те споделиха с него за трудностите около поддръжката на материалната база в клуба и разказаха за дългогодишните опити за изграждане на параклис край селото.

Г-н Стайков обеща, че ще съдейства за осигуряване на отопление през зимата в пенсионерския клуб, както и на нов телевизор .


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 105 [106] 107 ... 159 160 161

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище