Дата / Час


събота 13 май 2017 - 14:32:21
изглед за печат
Областният управител на Търговище Митко Стайков присъства на закриването на 18-Международен фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса“. В петък вечер, на официална церемония в Драматичния театър, бяха раздадени наградите на участниците в тазгодишното издание.

Журито поощри четири от тях и връчи специална награда на директора на Драматичен театър Търговище Петър Петров за успехи в създаването и популяризирането на спектаклите за деца.

Петър Петров получи специални поздравления и от областния управител.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 12 май 2017 - 13:17:12
изглед за печат
Областният управител на Област Търговище Митко Стайков беше официален гост на празника в Професионалната гимназия по транспорт и лека промишленост в град Омуртаг. Той поздрави педагозите и учениците, като специално се обърна към абитуриентите от випуск 2017, които изпратиха днес.

„Денят е празничен за Вас, убеден съм, че получените знания ще Ви позволят да сбъднете мечтите си и да се реализирате в професията, която най-много обичате.“, каза Стайков и пожела на абитуриентите на добър час.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 11 май 2017 - 16:43:51
изглед за печат
8-годишната Калина Калоянова Колева от II СУ „Св. Седмочисленици“ получи специалната награда на областния управител на Търговище за участието си в Националния конкурс „България в картини и слово“. Тя се състезава в направление “Изобразително изкуство”.

Наградата връчи заместник областният управител Недко Иванов. Той пожела на малката художничка да отделя достатъчно време, за да се учи отлично, да следва мечтите си и да развива таланта си.

Националният конкурс „България в картини и слово“ се провежда за четвърта поредна година. Организиран е от Обединен детски комплекс – Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 11 май 2017 - 13:52:55
изглед за печат
На кратка церемония днес, 11 май 2017г, Митко Стайков прие поста областен управител на Област Търговище от досегашния ръководител Валери Симеонов.

Стайков благодари на Симеонов за добрата работа по провеждане на изборите и му пожела успех.

Веднага след официалното встъпване в длъжност новият областен управител представи пред медиите приоритетите в работата си.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 09 май 2017 - 19:05:11
изглед за печат
Областният управител Валери Симеонов посрещна в Областна администрация Търговище посланика на Украйна в България – Негово превъзходителство Микола Балтажи. Дипломатът е на посещение в региона и в програмата му бе заложена среща с областния управител.

Двамата обсъдиха потенциала на отделните региони в България и Украйна, възможностите за туризъм, осъществяване на културни връзки, икономическо сътрудничество и образователен обмен.

След официалната визита, по покана на областния управител Валери Симеонов, посланикът посети Регионалния исторически музей в Търговище. Той остана впечатлен от експонатите в Археологическата експозиция - Кралевското златно съкровище, уникалния хирургически инструмент, профила от 13-пластовата могила в село Овчарово и др.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 09 май 2017 - 16:48:30
изглед за печат
Тази сутрин малки и големи любители на театралното изкуство изпълниха площада пред Драматичния театър в Търговище. Поводът бе откриването на Международния фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса“.

Заместник областният управител на Търговище Недко Иванов бе сред официалните гости на първото фестивално представление. От името на областния управител той поздрави актьорите, и организаторите на фестивала.

„За 18 поредна година магията на театъра завладява Търговище и областният център се превръща в център на театралното изкуство за деца. Фестивалът „Вълшебната завеса“ е сред най-очакваните събития, показващи културния ни потенциал, а спектаклите, които предстои да видим, дават заявка за един триумф на театралното изкуство. И най-важното – те са достъпни за всеки“, каза в обръщението си заместник областният управител.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 09 май 2017 - 07:18:19
изглед за печат
Областният управител на Търговище Валери Симеонов присъства на откриването на „Изложение Търговище 2017“. Юбилейното 240 издание започна днес с дефиле на кукери от село Чарган и с концерт на Графа и Прея.

Традиционно панаирът се провежда в изложбените зали на Художествена галерия „Никола Маринов“ и на открито в парка „Борово око“, където е увеселителната част.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 103 [104] 105 ... 141 142 143

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище