Дата / Час


сряда 03 май 2017 - 15:31:56
изглед за печат
С двудневни тържества в Плиска беше отбелязана 1110-та годишнина от Успението на Свети цар Борис I Михаил и 1152 години от покръстването на българите. Честванията събраха стотици родолюбци от цялата страна.

Гости на старопрестолния град бяха областният управител на Област Търговище Валери Симеонов и главният секретар на администрацията Тодорка Танева. Те присъстваха на освещаването на изградения в Двора на кирилицата паметник на Борис I Покръстителя. Ритуалът извърши Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 02 май 2017 - 11:40:12
изглед за печат
С подкрепата на областния управител Валери Симеонов в Търговище ще се проведе бизнес форум „Силни региони за силна икономика”. Организатор е списание „Бизнес клуб“ в партньорство с водещите бизнес организации в страната.

Сред лекторите ще бъдат евродепутатът Андрей Новаков, представители на Българската търговско-промишлена палата, Асоциацията на индустриалния капитал в България, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и др.

Темите на форума ще бъдат свързани с инвестиционната активност и насърчаването ѝ, европейските финансови механизми в подкрепа на предприемачеството, публично-частните партньорства, връзката между образование, наука и бизнес и др.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 28 април 2017 - 17:37:13
изглед за печат
„Тенденция за устойчиво намаляване на трудовите злополуки в област Търговище се наблюдава през последните години. Според статистиката, заболяванията и злополуките по време на работа през 1998година са били 139, а през 2016 случаите са 36". Това съобщи днес директорът на Инспекцията по труда Галина Градинарова на съвместното заседание на Областния съвет по условия на труд и Областния съвет за тристранно сътрудничество. То се проведе в областната администрация и бе председателствано от заместник областния управител на Търговище Недко Иванов.

Според данните на Инспекцията по труда, през 2016 година в област Търговище няма регистрирани случаи на трудови злополуки със смъртен изход. Сред по-честите нарушения са тези на лица, работещи без сключен договор или неспазване сроковете за регистрация на договорите в Националния осигурителен институт.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 27 април 2017 - 11:42:29
изглед за печат
С час по родолюбие започна работният ден в областна администрация Търговище. Днес, 27 април, областният управител Валери Симеонов посрещна скъп гост - при него дойде Христина Богданова, която е пра-пра внучка на Яна, сестра на Апостола.

Дамата получи покана за тази визита вчера по време на срещата си с жителите на Търговище, организирана от Регионалния исторически музей. Това е жест на областния управител и главния секретар към колегите им.

„Това беше един подарък към служителите от областна администрация Търговище за техния професионализъм.” – каза Симеонов.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 27 април 2017 - 10:14:14
изглед за печат
Регионална среща във връзка с изпълнението на целите на Иновационната стратегия за интелигентна специализация (ИСИС) 2014-2020г. се организира в Търговище. Събитието е под егидата на Министерството на икономиката със съдействието на Областна администрация Търговище. Форумът ще се проведе на 4 май, от 10 часа, в зала 74 на Община Търговище. Вход свободен.

По време на срещата ще се представи напредъкът по изпълнението на ИСИС, както и резултатите от от проведените и предстоящите конкурсни процедури по Оперативните програми на Министерството на икономиката и Министерството на образованието и науката, които се явяват финансови инструменти за реализация на ИСИС.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 26 април 2017 - 09:38:07
изглед за печат
Областният управител на Търговище Валери Симеонов бе официален гост на Деня на отворените врати в крепостта „Ковачевско кале” край Попово. Организатор е Областният информационен център в Търговище, а събитието е част от инициативата „Заедно за Европа”.

По време на проявата ОИЦ представи проектите, реализирани в областта с финансовата помощ на ЕС.

Един от значимите е реновирането на Късноантичната римска крепост "Ковачевско кале". Смята се, че тя е придобила този си вид между 308 г. и 324 г. при управлението на императорите Лициний I и Константин I Велики. Разкриването на крепостта е ставало постепенно. През 1976 година е обявена за паметник на културата, а в този си вид е от съвсем скоро.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 19 април 2017 - 20:38:04
изглед за печат
Под мотото „Четенето – необходимост и удоволствие“ днес в Търговище започна XII Маратон на четенето. Инициативата откри главният секретар на Областта Тодорка Танева, като стана част от програмата „Известни българи четат на деца“.

Организатор на събитието е Регионална библиотека „Петър Стъпов“, а идеята е да се стимулира интересът на децата към четенето.

В кабинета на областния управител, в който обикновено се провеждат служебни срещи и оперативки, днес звучаха приказни истории, фантастични разкази и стихове за деца. Откъси от любими произведения четоха ученици от Първо ОУ „Христо Ботев“ с класен ръководител Ваня Таскова.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 102 [103] 104 ... 139 140 141

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище