Дата / Час


петък 19 февруари 2016 - 13:52:25
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев и служители на Областна администрация Търговище почетоха 143-та годишнина от обесването на Васил Левски. От името на областният управител бе поднесен венец в знак на признание към делото и паметта на великия български Апостол на свободата. Венци и цветя поднесоха представители на държавната и местна власт, политически партии, обществени организации и граждани.

По време на тържеството ученици от ПГИИ "Джон Атанасов" – Търговище представиха литературната композиция "Памет за Апостола".


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 18 февруари 2016 - 14:05:38
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев присъства на представянето на отчета-анализ на Областна дирекция на МВР за 2015 г. На срещата присъстваха и кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров, окръжният прокурор Драгомир Сяров, гл.комисар Ивайло Спиридонов – директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и ст.комисар Благородна Макева – заместник-директор на Главна дирекция „Национална полиция“.

Според анализа, който беше представен от директорът Николай Ненков, през 2015 г. ОД МВР Търговище е на челно място в страната по процент на разкриваемост на регистрираните криминални престъпления. Основен дял от общия брой криминални престъпления се пада на тези срещу собствеността – 540 срещу 612 за 2014 г., следвани от общоопасните – 293 срещу 272, срещу личността - 64 срещу 77 за 2014 г., и други престъпления - 93 срещу 122 за 2014 г. Картината при разкриваемостта на престъпленията не е много по-различна спрямо 2014 г., а именно: спад с 2 % при общоопасните, ръст с близо 6 % при престъпленията против личността, ръст с 5% при тези против собствеността, както и спад с над 25% при другите престъпления.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 15 февруари 2016 - 18:38:54
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев отличи с грамоти киберскаутите от ОУ „Любен Каравелов“, гр. Попово, които спечелиха първото място в Националния конкурс „Най-добър киберскаут“.

Грамота за принос в утвърждаване авторитета на област Търговище получиха Гергана Ивайлова, Николета Добревска, Габриела Мартинова, Даяна Гутева и Георги Тодоров. Областният управител сподели, че се гордее с постиженията на учениците и им пожела още повече успехи. „Вие имате морален ангажимент да помагате на съучениците си, като ги запознаете с безопасното ползване на интернет“, заяви г-н Бонев. От своя страна, киберскаутите подариха на областния управител картина, изработена лично от тях.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 10 февруари 2016 - 16:14:19
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев присъства днес на годишния отчет - анализ на дейността на служителите от регионална дирекция Пожарна безопасност и защита на населението, представен от комисар Стефан Стефанов . Той отчете, че през 2015 г., служителите на РД „ПБЗНС“ са реагирали на 682 повиквания. Статистиката показва, че броят на спасителните дейности за 2015 г. е най-нисък за последните пет години. Най-много пожари с нанесени материални загуби са ликвидирани от РС „ПБЗН“- Търговище, където се отчита и най-висока интензивност на повикванията. РС „ПБЗН“-Попово се нарежда на второ място, а с най-малка интензивност е РС „ПБЗН“-Антоново. През изминалата година при пожари са загинали двама души, като за периода от 2011 г. до 2014 г. загиналите са десет, единствено през 2012 г. няма загинали.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 10 февруари 2016 - 14:03:38
изглед за печат
Дария Данаилова е най-активния участник от община Търговище в кампанията „Опознай родния край“. Ученичката от 4 „б“ клас в I СОУ „Св. Седмочисленици“ е посетила 12 обекта от общо 20, включени в туристически пътеводител. Днес, зам.областният управител Йорданка Георгиева й връчи грамота от областния управител Светлин Бонев и я поздрави за ентусиазма и интереса към културно-историческите обекти в област Търговище.

В края на месеца ще бъдат връчени грамоти от областния управител и на всички ученици от 3 „б“ клас на ОУ „Л.Каравелов гр. Попово, които са посетили всички обекти от кампанията Опознай родния край“.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 09 февруари 2016 - 13:13:24
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев организира изнесени приемни във всички общини на региона.

Първата приемна ще се проведе на 11.02 в Опака, в Пленарната зала на читалището. На 16.02 областният управител ще приема граждани в Попово, в Центъра за административно обслужване и информация. Жителите на Антоново ще имат възможност да се срещнат с губернатора на 25.02 в залата на Общински съвет, срещата в Омуртаг е предвидена за 01.03, също в залата на Общински съвет.

Срещите с граждани ще се провеждат в часовете от 10 до 12 ч., а предварителни записвания могат да бъдат направени на телефон 0601 6 13 41.

[ Прочети още... ]
Приемни

петък 29 януари 2016 - 13:45:56
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев, зам.областният управител Йорданка Георгиева и служители на Областна администрация Търговище се включиха в проявите, посветени на 138- годишнината от Освобождението на град Търговище . Те присъстваха на церемонията пред Морената в кв. „Варош”, където oт името на областния управител беше поднесен венец в знак на признателност. В памет на загиналите освободители бе отслужена панихида в храм „Успение Богородично”, а в 12.00 ч. на обяд с камбанен звън храмовете в Търговище възвестиха празничния 29 януари.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 102 [103] 104 ... 118 119 120

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище