Дата / Час


неделя 07 януари 2018 - 18:08:31
изглед за печат
Днес,07.01.2018г., областният управител г-н Митко Стайков присъства на тържеството в с.Алваново – къпане на зетьове. Той участва в ритуала на днешния ден, където във водите на селската чешма ергените хвърлиха двама младоженци с името Валентин. Младоженците излязоха от коритата на селската чешма и поведоха празнично хоро. След това двамата пожелаха на всички здраве и късмет през Новата година.
Обичаят се изпълнява в селото от много години.Започва още от вечерта на Йордановден, когато след полунощ зетьовете се събират с по двама придружители-ергени. Младоженецът тръгва да се крие по къщите на селото, в която и къща да почука му отварят, и го нагостяват. Така през цялата вечер докато ергените намерят младия зет.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 06 януари 2018 - 13:45:44
изглед за печат
Днес,06.01.2018г., областният управител г-н Митко Стайков участва в честването на празника Богоявление. Той присъства на Богоявленския водосвет отслужен на централния площад „Свобода” от местните свещеници. Кръстът беше хвърлен във водите на градския шадраван от ставрофорен иконом Славчо Проданов. Във водите на шадравана скочиха общо 9 смелчаци. Късметът обаче бе на 33-годишния Ангел Христов Митев от гр.Велики Преслав, които участва за девети път в pитyaлa нa Бoгoявлeниe и зa втори път дocтигa дo xpиcтиянcĸия cимвoл. Късметлията получи 980 лв. събрани от дарители.
Πpaзниĸa yвaжиxa и нapoдният пpeдcтaвитeл д-p Beнĸa Cтoянoвa, ĸмeтът нa Oбщинa Tъpгoвищe д-p Дapин Димитpoв, заместник-кметoвете Емине Якубова, Рая Матева, Митко Панайотов, ceĸpeтapят Xpиcтaлинa Xaлaчeвa, ĸaĸтo и poдoлюбцитe oт Πaтpиoтичeн ĸлyб „Bъзpaждaнe“.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 04 януари 2018 - 13:54:26
изглед за печат
Днес,04.01.2018г., областният управител г-н Митко Стайков по покана на председателя на клуба – Петранка Костадинова и членовете му посети пенсионерски клуб „Герен“, в гр.Търговище, кв.Въбел. Той се срещна и разговаря с възрастните хора, които споделиха за радостите и трудностите, с които се сблъскват в ежедневието си.
Областният управител им пожела много здраве и дълголетие през Новата година и подари на пенсионерите обещания цветен телевизор.
От своя страна пенсионерите благодариха за жеста и пожелаха още по големи успехи през Новата година.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 03 януари 2018 - 13:32:45
изглед за печат
Днес Областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков посети пенсионерски клуб „Дръзновение“, в гр.Търговище по покана на председателя на клуба – Добринка Николова. Той се срещна и разговаря с възрастните хора.
Господин Стайков ги поздрави за Новата година и подари на пенсионерите обещаната преди време кафе машина.
От своя страна пенсионерите благодариха за жеста и пожелаха успешни дела през новата година.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 29 декември 2017 - 13:39:47
изглед за печат
Областният управител г-н Митко Стайков заедно с кмета на община Търговище д-р Дарин Димитров присъстваха на презентацията на проекта „Life“ Eco-HeatOx свързан с оптимизиране разхода на промишлен сапун с оглед редуциране на съдържанието на детергенти в отпадъчните води на стойност 4.3 милиона евро. Във връзка с изпълнение на целите по Околна среда за периода 2016-2017 година.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 28 декември 2017 - 19:29:59
изглед за печат
Днес, 28.12.2017г., областният управител г-н Митко Стайков бе гост на официалната церемония по награждаване на най-изявените спортисти в гр.Търговище по покана на кмета на община Търговище д-р Дарин Димитров.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 22 декември 2017 - 17:52:34
изглед за печат
Днес, 22.12.17г., областният управител г-н Митко Стайков и кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров посетиха фирма Мебел Стил ООД по покана на ръководството. Те поздравиха служителите с настъпващите Коледни и Новогодишни празници и им пожелаха здраве и бъдещи професионални успехи.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 [2] 3 ... 67 68 69

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище