Дата / Час


петък 04 ноември 2016 - 19:26:50
изглед за печат
122 615 са избирателите от област Търговище, които ще могат да гласуват на изборите за президент и вицепрезидент на Република България на 6 ноември . В община Търговище те са 58 308, в община Попово – 26 600 , в община Омуртаг – 25 905, в Община Антоново – 5 713, и в община Опака - 6 089 избиратели. За националния референдум право на глас имат 122 610 избиратели.

Общият брой на секционните избирателни комисии за областта е 260. Броят на секциите в община Търговище е 105. Сформираните комисии в община Попово са 52, в община Омуртаг - 53, в Община Антоново - 39, в община Опака – 11 секции.

Общият брой на членовете на СИК в областта е 2047. Най-много те са в община Търговище – 851. Следват: община Попово-416, Община Омуртаг-410, община Антоново – 279. В община Опака, в секционните избирателни комисии ще бъдат ангажирани 91 представители на партии и коалиции.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 04 ноември 2016 - 11:27:56
изглед за печат
В 15 секции на област Търговище ще има възможност за машинно гласуване. В община Омуртаг то ще бъде въведено в две секции, които се намират в Гимназия „Симеон Велчев“. В община Попово, машинно гласуване ще може да се прави в две от секциите в Гимназия „Христо Ботев“.

В община Търговище, машинно ще се гласува в секциите, разположени в IV ОУ „Иван Вазов“, I СОУ „Св. Седмочисленици“ и III ОУ „П.Р.Славейков“.

За цялата страна общият брой на секциите, определени за машинно гласуване е 500, разпределени в населени места в различен брой жители – от 10 000 до над 100 хил. жители.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 02 ноември 2016 - 13:18:50
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев присъства на тържественото честване на Деня на народните будители в Двора на кирилицата в Плиска. В празника, участваха учители, народни представители, кметове на общини от област Шумен, представители на научната общност и общественици.

Пред паметника на светите братя Кирил и Методий бяха поднесени венци и цветя, празничен водосвет отслужиха отец Андрей и отец Васил.

В урока по родолюбие „От Първопрестолна Плиска до младите будители“ се включиха историци и педагози, обединени от вярата за запазване и предаване на поколенията на онези непреходни ценности, завещани ни от векове.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 31 октомври 2016 - 15:39:30
изглед за печат
В Областна администрация Търговище пристигнаха бюлетините за произвеждане на изборите за президент и вицепрезидент и за националния референдум. Те ще се съхраняват в администрацията под постоянна 24-часова охрана.

Броят на бюлетините за президентските избори е 134 900, а за националния референдум – 129 000. В законоустановения срок бюлетините, всички книжа и материали ще бъдат раздадени на общинските администрации.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 29 октомври 2016 - 15:03:44
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев присъства на празника по повод 90-годишнината от създаването на НЧ „Развитие" в село Стража. Той поднесе кошница с цветя и поздравителен адрес, с който поздрави работещите в читалището. „Днешният празник е признание за всички Вас – читалищни деятели, самодейци и даровити хора, които продължавате просветното и културно дело, създадено от Вашите предци. Продължавайте да пазите фолклорното наследство и местните обичаи и да ги предавате на идните поколения!Желая Ви здраве, вдъхновение и много успехи”, се каза в поздравителния адрес на областния управител.

На тържеството беше представена презентация на свършеното от читалището през последните 5 години, бяха наградени и най-активните участници в дейностите. Самодейците от читалище „Развитие" поздравиха всички гости и жители на селото с богата празнична програма, в която взеха участие и самодейците от НЧ „Развитие“ – Велики Преслав.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 28 октомври 2016 - 10:00:38
изглед за печат
На среща с областния управител Светлин Бонев, представители на петте общини от област Търговище докладваха готовността си за поддръжка на пътната инфраструктура при зимни условия. Общините Търговище и Опака имат сключени договори за зимно почистване. В общините Попово, Омуртаг и Антоново предстои да бъдат проведени процедурите по избор на изпълнител за зимно поддържане на пътищата от общинската пътна мрежа.

Директорът на Областно пътно управление инж. Марчо Марчев заяви, че 85 машини са в готовност за зимно поддържане на републиканската пътна мрежа в област Търговище. В четирите бази – Търговище, Омуртаг, Попово и Антоново са осигурени договорените количества сол, луга, фракция и 10 т.калциев хлорид. От РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ са създали необходимата организация за работа през зимния сезон. Центърът за спешна медицинска помощ също има готовност за работа при усложнена зимна обстановка.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 26 октомври 2016 - 12:49:02
изглед за печат
Водоснабдителна система „Тича“, включваща Помпена станция „Преслав“, довеждащия водопровод и всички съоръжения към него преминава в публична общинска собственост. Министерството на регионалното развитие и благоустройство предостави на общината значимия за Търговище ВиК актив, след като кметът д-р Дарин Димитров и министър Лиляна Павлова подписаха окончателния протокол за разпределение на собствеността между държавата и общината съгласно Закона за водите. С подписването на протокола, водоснабдителна система „Тича“, захранваща гр. Търговище, кв. „Въбел“ и селата Лиляк, Цветница, Пайдушко, Божурка, Братово и Руец преминава от публична държавна собственост в публична общинска собственост.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 91 [92] 93 ... 118 119 120

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище